Taylor's Vintage Port 2009 37.5cl (HALVE FLES)

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze 2009 vintage port van Taylor's heeft een paarse rand om een inktzwarte port. Direct merkbaar zijn de aroma's van  zwart fruit, framboos en pruimen. Ook mineraliteit en een beetje citrus is waarneembaar. De dikke tannines exploderen in uw mond met vooral veel rijp fruit.

 

Normale prijs 49.50 Aanbiedingsprijs 39.95 19% korting
Aanbieding
Meer informatie
Jaar 2009
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Wijnsoort Port
Inhoud 37.5cl
Alcoholpercentage 20.5%
Serveertemperatuur 16-18 °C
Kleur Inktzwart met een paarse rand.
Geur Geconcentreerd zwart fruit, framboos en pruimen. Aangename levendigheid en mineraliteit. Ook een complex aura van citrus fruit, wilde mint en lavendel.
Smaak Geconcentreerd rijp zwart fruit met dikke tannines.

Deze vintage port uit 2009 van het bekende huis Taylor's is een port die die vooral veel evenwicht, elegantie en finesse in de fles heeft. 2009 was een jaar met weinig opbrengsten. DIt vanwege een kleine hoveelheid druiven en een zeer droog rijpingsseizoen.

Het rijpingsseizoen begon met relatief koel weer, dat aanhield tot en met juli, maar in augustus veranderde dit in intense hitte. Van juli tot en met de oogst in september regende het bijna niet. Door deze hete, droge omstandigheden ontstond een geconcentreerde druivenmost, rijk aan kleur, tannine en suiker. POrt wijnen uit dit jaar zijn echte 'rijpings-ports'.

Schrijf een beoordeling