Vier de zomer met Salentein Portillo! Per fles 9.85 7.50 vanaf 6 flessen

Chateau Camparnaud Prestige blanc

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Château Camparnaud Prestige blanc is sinds 2021 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. En wij hebben deze als een van de eerste in ons assortiment kunnen krijgen. Een mooie aanvulling op de toch al bijzonder goed gemaakte rosé wijnen van Chateau Campernaud. De Chateau Campernaud Prestige blanc is een licht strogele wijn gemaakt van rolle, beter bekend als vermentino. Een van de weinig toegestane druifrassen binnen de AOP Côtes de Provence. Frisse, maar mondvullende wijn. Met in de neus subtiele aroma's van citroen, mango en ananas. Kleine hint van peer en wat meloen. In de mond drogend, maar niet strak noch zwaar.

17.95
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Chateau Camparnaud
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Wijnsoort Wit
Druivenras Rolle Vermentino
Classificatie AC Côtes de Provence
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 12.5%
Serveertemperatuur 9 graden
Kleur Licht strogeel
Geur Tonen van peer, meloen en lichte kruidigheid
Smaak Mondvullende wijn met frisse tonen

Een uur rijden van de Côte d'Azur vindt u een prachtig 17-eeuws landgoed, diep geworteld in de glooiende heuvels, bossen en het groene hart van de Var - Provence. Het is een plek waar de wijngaarden met de grootste zorg worden behandeld wat resulteert in de productie van bijzondere rosé wijnen. Op Château Camparnaud wordt al sinds 1879 wijn gemaakt, maar het was in 2000 dat het domein in bezit kwam van de Nederlandse wijnexpert Marnix Engels die, in samenwerking met de adellijke Chevron Villette familie, een domein van wereldklasse heeft weten te realiseren. Hij renoveerde het landgoed en de wijngaarden volledig waardoor Camparnaud een ultramoderne winery werd die werkt met respect voor mens en natuur. Het wijnhuis wordt beheerd door Mr. Engels en zijn zoon Alexander. In samenwerking met Guillaume de Chevron Villette produceert het team heerlijke rosé-wijnen met de karakteristieke kwaliteiten van de Provence.

Marnix Engels: Marnix Engels is al meer dan 40 jaar actief in de wijnhandel. Hij is een gecertificeerde 'makelaar en taxateur' in wijn en is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Experts in Wijn. Zijn bedrijf - De Waal, Zey & Engels - is een gerenommeerde naam op de Nederlandse markt en vertegenwoordigt een aantal van 's werelds beste wijnhuizen sinds 1920. De AOP Côtes de Provence wijnen zijn ecologisch geproduceerd. Terra Vitis is een nationale federatie van boeren, handelaren en industrie experts die onder streng toezicht vallen van productiemethoden en technieken. Samen streven wij naar pure producten van de hoogste kwaliteit terwijl de natuur beschermd kan worden voor de volgende generatie. In 2012 bracht een joint venture met Graaf Guillaume de Chevron Villette de modernste wijnmaaktechnieken naar Camparnaud. De adellijke De Chevron Villette familie dateert uit 1189 en heeft eeuwenlange ervaring in de wijnbouw. Vandaag bezit het bedrijf één van de modernste wineries in de Provence. Eigenaar Chevron Vilette is een wijnmaker in hart en nieren met een passie voor zijn omgeving, terroir en de wijnbouw.

De Château Camparnaud Prestige blanc is sinds 2021 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. En wij hebben deze als een van de eerste in ons assortiment kunnen krijgen. Een mooie aanvulling op de toch al bijzonder goed gemaakte rosé wijnen van Chateau Campernaud . De Chateau Campernaud Prestige blanc is een licht strogele wijn gemaakt van rolle, beter bekend als vermentino. Een van de weinig toegestane druifrassen binnen de AOP Côtes de Provence. Frisse, maar mondvullende wijn. Met tonen van peer, meloen en lichte kruudigheid.

Schrijf een beoordeling