DiamAndes Cabernet Sauvignon

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De DiamAndes Cabernet Sauvignon is een vol fruitige rode wijn uit Mendoza, Argentinië.

De geur is zeer fruitig met o.a. zwarte bes, donkere kers, bramen en chocolade met wat nuances van peper en laurier.

De integratie van de rijping op Franse eiken vaten, gedurende 12 maanden, is ook hier subtiel toegepast. De smaak is fruitig met tonen van zwart fruit met bes emn braam, kruidigheid, laurier en tonen van chocolade en rijpe taninnes.

De afdronk is lang en complex. De wijnpast goed bij jrood vlees, wild gerechten, rijpe kazen en als avondwijn.

9- In de Grote Hamersma!

    

 

19.95
Nieuwe Hamersma Topper!

Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Bodegas DiamAndes
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon
Classificatie Valle de Uco - Mendoza
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14.5%
Serveertemperatuur 18-20 Graden
Kleur Intens robijn rood
Geur Fruitig, bes, braam, kruidig
Smaak Vol en rijp, frisse fruittonen, kers, iets kruiden

Bodegas DiamAndes is een rijzende ster in Argentinië en ver daarbuiten. DiamAndes is een ultra moderne bodega in Mendoza en behoort toe aan de befaamde wijnfamilie Bonnie. Deze van oorsprong Belgische familie woont al lang in Bordeaux en heeft daar Chateau Malartic Lagravière, Grand Cru Classé sinds 1996, onder haar hoede. Dit bekende Chateau bestaat sinds 1756 en heeft in de loop der tijd een paar eigenaren gekend waaronder als laatste Laurent Perrier (van het beroemde Champagne huis).

Bodegas DiamAndes maakt voornamelijk rode wijnen van de Malbecdruif, maar ook van Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc. Daarnaast is er een kleine hoeveelheid Chardonnay en Viognier aangeplant. Sinds 2019 is Bodegas DiamAndes alle wijngaarden volgens de strikte biologisch richtlijnen gaan bewerken. Vanaf de oogst 2021 zullen de wijnen biologisch en vegan gecertificeerd worden.

De wijngaarden worden met respect voor de natuur bewerkt, het werk wordt veelal met de hand uitgevoerd om de kwaliteit te garanderen. In de wijngaard vindt een zg. handmatige groene oogst plaats waarbij veel, dan nog kleine onrijpe groene trosjes, druiven worden verwijderd. Het oogstvolume wordt hiermee bewust verlaagd, maar hierdoor zal de kwaliteit enorm toenemen. Daarnaast wordt een deel van het wijnblad handmatig verwijderd om te zorgen voor een optimale rijping van de druiventrossen. De trossen worden handmatig geoogst en de druiven worden bij binnenkomst, in de ultra moderne Bodega, tot twee keer toe handmatig geselecteerd. Eventuele niet perfect rijpe druiven worden verwijderd. De maceratie en vinificatie vindt plaats in kleine rvs vaten en de druiven worden per wijngaard apart gevinifieerd. 

De Bodega werkt volledig op zwaartekracht en het overpompen van de druiven is dus niet nodig. Na de vinificatie rijpen de druiven verder, veelal op eiken vaten. Deze eiken vaten zijn voor 100% van Frans eiken gemaakt waarbij 70% van alle vaten nieuw is. Voor de vaten maakt Bodegas DiamAndes alleen gebruik van de beste kuipers uit Allier (het beste gebied voor eiken in Frankrijk). De houtrijping bij Bodega DiamAndes is altijd goed in balans met het fruit van de druiven. De houtrijping zal nooit overheersen in de wijnen van DiamAndes! Het is een verfijnde balans tussen de concentratie van het fruit en een elegante toon van de rijping op de beste eiken vaten. De duur van rijping is afhankelijk van de wijnsoort, de beoogde smaak en het kwaliteitsniveau. De kelder van DiamAndes ligt volledig ondergronds waar de wijn in eiken vaten in alle rust en in perfecte conditie, kan rijpen.

De wijnen van DiamAndes kunnen zeer goed rijpen en blijven een fantastische concentratie fruit bevatten. Na een paar jaar op fles te hebben gerijpt zijn de wijnen van DiamAndes zeer levendig en nog verbluffend fruitig.  

Het terroir van DiamAndes bestaat uit zand, stenen en een dunne laag klei. Deze grond is ideaal voor de drainage en is in staat om voldoende water vast te houden wat uit het Andes gebergte de vallei in stroomt. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag is beperkt tot 200-300 mm. Het klimaat is zeer gunstig met haar met warme dagen en koele nachten. Dit verschil, in dag en nacht temperatuur, kan oplopen tot wel 25 graden. Het zorgt ervoor dat de concentratie van aroma's en smaakstoffen in de druiven van een hoog niveau zijn en geeft de wijn veel concentratie.

De wijngaarden liggen op een 1000-1200 meter hoogte en de wind die in de middag vaak opsteekt vanuit het koele Andes gebergte maakt dat het in de wijngaarden niet te heet wordt.   

Na de komst van de familie Bonnie heeft er een grote kwaliteitsimpuls plaatsgevonden bij Bodegas DiamAndes. Mede door de komst van de aangetrokken consultant en wereldberoemde oenoloog Michel Rolland zijn de wijnen van Chateau Malartic enorm in kwaliteit verbeterd en behoren nu tot de allerbeste van de Graves. De samenwerking bij Chateau Malartic bleek de start van een zeer succesvolle samenwerking met Michel Rolland. Naast Chateau Malartic Lagravière bezit de familie Bonnie ook nog Chateau Rocquencourt in Pessac -Leognan.

Michel Rolland staat internationaal bekend als een van de allerbeste oenologen ter wereld. Hij is o.a. consultant bij Chateau Angelus en Chat. Ausone, beide Premier Grand Cru Classé in St. Emilion, Chat. Troplong Mondot St. Emilion Grand Cru, Chat. Giscours en Chat. Lascombes beide Grand Cru Classé Margaux en Chat. L'Evangile en Clos Eglise, beide uit Pomerol. Daarnaast is het befaamde Chateau Le Bon Pasteur in Pomerol het eigendom van Michel Rolland. Kortom een man van wereldfaam!

Michel Rolland heeft in 2005 in Mendoza een groot perceel grond gekocht en heeft deze in een joint venture ingebracht onder vijf Bordeaux wijnfamilies. De grond bleek een enorme potentie te bezitten voor het maken van kwaliteitswijnen. De Bonnie familie verwierf in dit perceel, Clos de La Siete geheten, een prachtig stuk grond van en is vanaf die tijd gestart met Bodegas DiamAndes. DiamAndes is een samenvoeging van Diamant en het Andes gebergte waar de wijngaarden gelegen zijn. De wijngaarden van Diamades liggen in het Mendoza gebied in Vista Flores aan de voet van het Andes gebergte. Tot op de dag van vandaag is Michel Rolland de huis oenoloog van Bodegas DiamAndes. 

De wijnen van bodegas DiamAndes ontvangen vele internationale onderscheidingen van vooraanstaande wijncritici en journalisten waaronder James Suckling, Jancis Robinson, Tim Atkin, Decanter en The Wine Enthousiast. Op de Bodega heeft DiamAndes tevens een boutique restaurant Diam's waar de chef kok de lekkerste traditionele gerechten serveert.

De DiamAndes Cabernet Sauvignon is een vol fruitige rode wijn uit Mendoza, Argentinië.

De geur is zeer fruitig met o.a. zwarte bes, donkere kers, bramen en chocolade met wat nuances van peper en laurier.

De integratie van de rijping op Franse eiken vaten, gedurende 12 maanden, is ook hier subtiel toegepast. De smaak is fruitig met tonen van zwart fruit met bes emn braam, kruidigheid, laurier en tonen van chocolade en rijpe taninnes.

De afdronk is lang en complex. De wijnpast goed bij jrood vlees, wild gerechten, rijpe kazen en als avondwijn.

Schrijf een beoordeling