Domaine de La Baume Sauvignon Blanc
Jaar | 2023 |
---|---|
Wijnhuis | Domaine de La Baume |
Wijnland | Frankrijk |
Wijnstreek | Languedoc |
Wijnsoort | Wit |
Druivenras | Sauvignon Blanc |
Classificatie | IGP Pays d'Oc |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 14,0 % |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Kleur | Mooie gouden kleur met groene fonkeling. |
Geur | Aroma's van limoen, roze grapefruit en asperges. |
Smaak | Intens tropisch fruitig met mineraliteit en zoete frisheid. |
Domaine de La Baume Sauvignon Blanc is een modern gemaakte wijn van wijnhuis Domaine de La Baume uit Servian in de Franse wijnstreek Languedoc. Het wijnbedrijf werd in 1882 opgericht. Toen onderkende men reeds de grote potentie van het domaine voor de wijnbouw. Met visie en doorzettingsvermogen is het toen tot grote bloei gebracht. Na jaren van verval werd Domaine de La Baume in de jaren negentig eigendom van een wijnfirma uit Australië. Die hebben er met flinke investeringen en grote deskundigheid een ultra modern wijnbedrijf van gemaakt. En dat met zeer veel succes, want sindsdien winnen de wijnen van Domaine de La Baume overal prijzen voor de zeer eigentijdse kwaliteit. In 2002 kwam het in bezit van een Franse eigenaar, die de ingezette lijn heeft voortgezet en verbeterd. Met gevolg dat de moderne, elegante en volfruitige wijnen een steeds grotere groep wijnliefhebbers aanspreekt.
Domaine de La Baume Sauvignon Blanc wordt voor 100% gemaakt van eigen sauvignon blanc druiven uit de wijngaarden van het Domaine zelf. De wijn wordt modern gevinifieerd middels een pneumatisch pers met koude stabilisatie en koele fermentatie met daarna een tijdje rijping in RVS vaten. De Sauvignon Blanc heeft een mooie goud groene kleur met prachtige diepte, helderheid en briljante fonkeling. De wijn heeft opvallende, aromatische geuren van limoen, roze grapefruit en asperges met intense en minerale smaken en een zoete frisheid op het gehemelte. De wijn heeft een verrassend lange afdronk. Kortom een fantastische wijn! Domaine de La Baume Sauvignon Blanc smaakt heerlijk als verfrissend aperitief én uitstekend bij garnalen en vis mousse, bij zalm in dille, schelpdieren met citrusvruchten, kalfsvlees escalope in citroengeurende olijfolie, gegrilde vis en kip en bij verse geiten-en schapenkaas.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.