Cazes Les Clos de Paulilles Rouge

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Cazes Les Clos de Paulilles Rouge heeft een felrode kleur. Neus met aroma's van rijp fruit en kruiden.

In de smaak tref je de complexiteit van de diverse druivensoorten: finesse en elegantie van Mourvèdre, rondeur en weelderigheid van Grenache, en een unieke minerale toets van Syrah.

Aroma's van zoete kersen, frambozen en kruiden zoals zwarte peper. In de rijke afdronk een hint van jam, maar de wijn blijft prachtig fris.

Heerlijk om zo van te genieten maar past ook prima bij bijv. Lamsvlees en Aziatische gerechten.

Deze wijn kreeg een 8,5 in de Grote Hamersma!

23.95

Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Domaine Cazes
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Roussillon
Wijnsoort Rood
Druivenras Grenache Grenache Noir Mourvèdre Syrah
Wijn-spijs Lam Stoofgerechten Harde en gerijpte kaas
Classificatie AC Languedoc
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 15%
Serveertemperatuur 16-18 Graden
Kleur Donker rood
Geur Frambozen, zoete kers, kruiden
Smaak Vol donker fruit, kers, kruiden, iets peper, lange afdronk

Domaine Cazes maakt een serie loepzuivere en heerlijk drinkbare wijnen. Domaine Cazes bezit zo'n 160 hectare wijngaarden en is daarmee één van de grootste en meest toon- aangevende biologische wijnbedrijven in Europa!

Hun bedrijfsproces, van groeiende druif tot aan de wijn in de fles, wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van de zeer strenge regels het "Ecocertificaat" toekent en u verzekerd bent van loepzuivere en smaakvolle wijn.

Bodems van leisteen, op hellingen en grote hoogten, moeilijk te bewerken, met kleine opbrengsten en een optimale rijpheid, waar de wijnstok direct op de rots groeit.

Met de hand geoogst, worden druiven vervolgens gesorteerd en gekneusd voordat ze in tanks worden geplaatst waar de alcoholische vergisting plaatsvindt onder een temperatuur van 23-30°C. De druivensoorten worden samen gefermenteerd om complexiteit te verkrijgen.

De wijn heeft 9 tot 12 maanden in rvs vaten en betonnen vaten gerijpt.

Schrijf een beoordeling