Epicuro Negroamaro-Cabernet Sauvignon

Beschikbaarheid: Op voorraad
Nero Negroamaro-Cabernet is een populaire wijn uit Puglia in het zuiden van Italië. De dieprode wijn heeft een geurig aroma van zwarte bessen, pruimen, rozijnen, zoete specerijen, koffie en chocolade. De fluwelig zachte, vlezige en volle smaak zit vol heerlijk rood fruit met lange afdronk. Nero Negroamaro-Cabernet smaakt erg lekker als wijn voor alledag en bij stevige pastagerechten, vlees en lichte wildgerechten. De populaire wijn is gemaakt van 70% Negroamaro en 30% Cabernet Sauvignon druiven.
Normale prijs 7.50 Aanbiedingsprijs 6.95 7% korting
Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Epicuro & Copertino
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon Negroamaro
Classificatie IGT Puglia
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Diep rood.
Geur Zwarte bessen, pruimen, rozijnen, zoete specerijen, koffie en chocolade.
Smaak Fluwelig zacht, heerlijk vlezig, vol en fruitig met lekkere kruidigheid.

Al sinds de oudheid zijn Italië en wijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet voor niets noemden de oude grieken het al "Oenotria", wat zoveel betekent als wijnland. Italië is ook het land waar eten en wijn zo goed samengaan. Geen wonder dat men er zoveel belang hecht aan de authenticiteit en kwaliteit van hun wijnen. Meer dan vroeger richten wijnbouwers zich op de productie van kwaliteitswijnen van hun eigen unieke en dus alleen in Italië voorkomende druivensoorten. Onze Epicuro Nero Negroamaro is er zo eentje, afkomstig uit de Zuid-Italiaanse wijnregio Puglia.

De Nero Negroamaro heeft een diepe rode kleur en een verrassende mix van aroma's zoals zwarte bessen, pruimen, rozjinen, zoete specerijen, koffie en pure chocolade. De zachte, vlezige en volle wijn heeft heerlijk rood fruit en een warme, fluweelachtige smaak en mooie lange afdronk. De Epicuro negroamaro- cabernet-sauvignon bestaat voor 70% uit Negroamaro druiven en voor 30% uit Cabernet Sauvignon. De Nero Negroamaro smaakt erg lekker om zo te drinken, maar is ook een heerlijke combinatie bij stevige pastagerechten met romige sauzen en bij vlees en lichte wildgerechten.

Schrijf een beoordeling