Giribaldi Barolo Magnum

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Giribaldi Barolo is een elegante en complexe rode wijn gemaakt van de Nebbiolo druif. De druiven hebben 24 maanden gerijpt op eiken vaten en tevens vooraf 4 maanden op rvs om de druiven van verschillende wijngaarden goed te laten huwen. Na de rijping op vat rijpt de wijn op fles verder in de kelders van Giribaldi tot het moment van de verkoop waarbij het in totaal minimaal 38 maanden heeft gerijpt! Giribaldi Barolo heeft een robijn rode kleur. De geur is fruitig met koffie tonen en ook de smaak is fruitig en gerijpt met kersen en chocolade tonen. De afdronk is rijk en elegant en verfijnd. Veel complexiteit!

Silver Decanter 2020

92 Punten Robert Parker

Als zeer goed beoordeeld door Perswijn

Gouden Medaille Wijngekken!

 

69.95

Meer informatie
Jaar 2013
Wijnhuis Giribaldi
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnsoort Rood
Druivenras Nebbiolo
Wijn-spijs Vlees Rood vlees Wild Pasta Harde en gerijpte kaas
Classificatie DOCG Barolo
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14,5%
Serveertemperatuur 18-20 Graden
Kleur Robijn rood
Geur Rood fruit, Cacao, Chocolade, laurier
Smaak Kersen, tonen van Chocolade, verfijnd en elegant

Mario Giribaldi is de huidige eigenaar van het top wijnhuis Giribaldi. Dit fameuze familiebedrijf bestaat al sinds 1886 en is sinds die tijd al familie eigendom. Op dit moment maakt de 4e generatie zijn intrede in het wijnbedrijf. In 1999 is de wijnkelder volledig gereconstrueerd en weer helemaal up to date gemaakt. Gaandeweg de jaren heeft Giribaldi de wijngaarden stukje bij beetje weten uit te breiden tot ongeveer 30 hectare wijngaarden in de belangrijkste gebieden van Piëmonte. De wijngaarden liggen in de Langhe regio in verschillende dorpen in dit gebied en maken dat Giribaldi de belangrijkste doc en docg wijnen kan en mag maken waaronder Barolo, Barbera d'Alba en bijvoorbeeld Dolcetto d' Alba.  Sinds 2001 is Giribaldi gestart het biologisch cultiveren van de eerste wijngaarden. Op dit moment zijn zo goed als alle wijngaarden Biologisch gecertificeerd of in conversie naar biologisch. Men moet namelijk een aantal jaar biologisch werken voordat de wijnen het biologische garantie zegel mogen dragen. Alle eventuele verontreinigingen en zaken als kunstmest zijn dan uit de bodem verdwenen. De wijnen van Giribaldi kenmerken zich door een elegantie stijl, klassiek Piëmonte, verfijnd en kenmerkend voor het druivenras en de regio. De wijnen worden internationaal zeer goed gewaardeerd en krijgen meer en meer interesse van de internationale vakpers. 

De Nebbiolo en Barbera spelen de belangrijkste rol in de rode Piëmonte wijnen. Deze wijnen zijn wereldberoemd en zijn veel gevraagd door liefhebbers over de gehele wereld. Ook Giribali heeft zeer mooie Barolo wijnen. Barolo werd in 1966 tot DOC benoemd waardoor er landelijke erkenning kwam voor de kwaliteit van Barolo. In 1980 kreeg Barolo de hoogste status van DOCG, waarmee de regelgeving nog strenger werd afgebakend. Barolo behoorde tot de eerste DOCG wijnen van Italië. Voor Barolo geldt dat de wijn van 100% Nebbiolo druif moet worden gemaakt, de maximale opbrengst is 54 hl per hectare (ong 7000 flessen) een barolo moet minimaal 38 maanden rijpen waarvan minimaal 18 maanden in eiken houten vaten. Dit mogen kleine of grote vaten zijn. Vaak is het een combinatie van gebruikte en nieuwe wijnvaten. Het Minimale alcohol gehalte voor Barolo is 13%. Bij Giribaldi liggenn de eisen veel hoger dan het minimale. Zo rijpen de Barolo Giribaldi minimaal 24 maanden ipv 18 en liggen de wijnen langer op fles te rijpen.

Schrijf een beoordeling