Gruber43 Frühroter Veltliner

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Gruber43 Frühroter Veltliner is een een autochtone druivensoort die al heel lang bekend is in Oostenrijk maar relatief weinig meer voorkomt. Het is een afstammeling van de Malvasia druif. 

Het is een biologische wijn die tonen geeft van geel rijp fruit, exotisch met perzik, peer en een lichte kruidigheid. De Gruber43 Frühroter Veltliner past goed als aperitief en is tevens geschikt om te drinken bij Aziatische gerechten, visbereidingen of salades

Gouden Medaille Wijngekken!

8,5 in de Grote Hamersma!

Normale prijs 12.45 Speciale prijs 9.45 24% korting
Aanbieding

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnhuis Bio-Weingut gruber43
Wijnland Oostenrijk
Wijnstreek Kamptal
Wijnsoort Wit
Wijn-spijs Aperitief Salades Tapas Wit vlees Pasta
Classificatie DAC Kamptal
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%
Serveertemperatuur 9-11 Graden
Kleur Licht bleek geel
Geur Stuivend, sappig elegant met citrus en appel
Smaak sappige wijn, exotisch, rijke smaak elegant

Het kleine, dromerige dorpje Mittelberg ligt zeer dicht bij de wijnstad Langenlois. Hier, 75 kilometer ten westen van Wenen, stroomafwaarts langs de Donau in het Neder-Oostenrijkse Kamptal, liggen de wijngaarden van deze biologisch beheerde familiewijnmakerij.

Markus en Gabi Gruber zijn de jonge enthousiaste wijnmakers van Weingut Gruber43 uit het Kamptal. Zij vertegenwoordigen de 5e generatie van dit kleinschalige Oostenrijkse kwaliteitsdomein.

Door de jarenlange ervaring van de familie en het doorgeven van deze kennis van generatie op generatie zijn zij in staat gebleken uitzonderlijk mooie wijnen te maken met respect voor de natuur. In het geval vanGruber43 betekent het dat ze biologische wijnen produceren met zo min mogelijk ingrijpen, ook wel 'low intervention' genoemd.

Dit geeft de wijnen meer diepgang en complexiteit. De wijnen rijpen op hun gist en zo ontstaat een eigen karakter waarin het terroir goed tot uiting komt. Het zijn betaalbare en zeer zuivere wijnen die veel liefhebbers aan zullen spreken.

Schrijf een beoordeling