Cava Autentico Brut, Organic

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Waardering:
87 % of 100

De Cava Auténtico brut is een klassieke Cava afkomstig uit de streek Valencia in Zuid Spanje. De smaak is vol en zeer elegant met een heerlijke bite. Daarnaast is deze Cava Auténtico Brut nog biologisch ook! De Cava Auténtico Brut wordt gemaakt van de druivenrassen Chardonnay en Macabeo. Deze Cava past uitstekend bij koude voorgerechten, amuses met vis en eigenlijk bij elk feestelijk moment!

★ De Cava Auténtico kreeg 4 van de 5 sterren in vakblad Perswijn
★ Zilveren Medaille Wijngekken

8,5 in de Grote Hamersma!

9.75
Nieuwe Hamersma Topper!

Meer informatie
Wijnhuis Cava Auténtico
Wijnland Spanje
Wijnstreek Valencia
Wijnsoort Mousserend
Druivenras Chardonnay Macabeo
Wijn-spijs Salades Vis
Classificatie DO CAVA
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 11,5 %
Serveertemperatuur 6-8°C
Kleur licht bleek geel
Geur fris, exotisch, perzik
Smaak vol en elegant met rijp fruit en een ronde afdronk

Cava Auténtico Brut is een heerlijke mousserende wijn uit de Spaanse gebied Requena nabij de stad Valencia in Zuid Oost Spanje. De wijnregio staat mede bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige mousserende wijnen. Dit kwaliteitsniveau mag zeker vergeleken worden met hun veel bekendere (en duurdere) Champagne.

Requena ligt in het Zuid Oostelijk deel van Spanje zo'n 40 kilometer ten westen van Valencia. De wijngaarden in Requena ligt op zo'n 700 meter hoogte en deze hoogte maakt dat de temperatuurverschillen groot zijn. De dagen zijn er vaak heet maar de nachten zeer koel. Juist deze grote verschillen in dag en nacht temperatuur maken dat de Cava Auténtico Brut zo verfijnd van karakter is. De bodem bestaat er voornamelijk uit kalksteen mergel en wat zandsteen. Deze ondergrond kan het water goed vasthouden en dat is nodig in dit droge gebied. Cava Auténtico Brut wordt net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle en gevinifieerd met een 2e gisting in de fles. Het verschil tussen Champagne en Cava zit ondermeer in de gebruikte druivenrassen.

Cava Auténtico Brut wordt, net als bijna alle andere Cava's, gemaakt van de typisch lokale druivenrassen Macabeo en Chardonnay. Deze druivensoorten worden apart geplukt en ontsteeld, waarna het sap wordt gekoeld naar 14 graden en het een pneumatische kneuzing op 0.2 bar ondergaat. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16/18 graden. Het sap wordt gefilterd en ondergaat een 2e traditionele fermentatie op fles, waarna een minimale rijping van 9 maanden op zijn droesem volgt.

Schrijf een beoordeling