Villa Girardi Valpolicella Amarone

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Villa Girardi Valpolicella Amarone is een klassieke wijn uit noord Italië. Rijk boeket van warme en rijpe tonen van rood fruit, pruimen en tabak. In de mond vol, rijk, complex en rijpe tonen van kersen en pruimen. Ideaal in combinatie met rood vlees en oude kazen.

92 Punten Falstaff

Perswijn hierna deze Amarone als zeer goed (aug 2020)

Normale prijs 42.95 Aanbiedingsprijs 34.95 19% korting
Aanbieding
Meer informatie
Jaar 2015
Wijnhuis Villa Girardi
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese Molinara Rondinella
Classificatie DOC Amarone della Valpolicella
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 15,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Diep robijn rood met rijpe toon
Geur Rood fruit, tabak, leer, pruimen
Smaak Vol, krachtig, rijp en vol van smaak

Het wijnhuis Villa Girardi waar deze Villa Girardi Valpolicella Amarone vandaan komt bezit 45 hectare is een historisch domein met een lange traditie van wijnmaken en de geweldige ligging van de Villa. De familie Tommasi zwaait hier met de scepter en dat resulteert een reeks goed doordachte wijnen waarbij alleen de druiven van het domein worden gebruikt. De jonge Giancarlo Tommasi maakt hier de wijnen die zonder uitzondering meedoen met de beste 10 boeren van de regio. deze Villa Girardi Valpolicella Amarone is gemaakt van de inheemse druivenrassen Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella en Oseleta.

Villa Girardi ligt midden in het klassieke Valpolicella productie gebied en is vernoemd naar het Venetiaans landhuis dat eind 1700 werd ontworpen door de architect Luigi Trezza. De wijngaarden liggen op een perfecte locatie en staan op een bodem van kalksteen en omringen de Cantina. Villa Girardi, in handen van de familie Tommasi en presenteert een rijk assortiment met typische wijnen uit Veneto. Zeer gave witte-, rode- en dessertwijnen, zuiver gemaakt en zonder enige vorm van oxydatie. Bovendien heeft men de opbrengsten per hectare beperkt, zodat er ook sprake is van concentraat en goede houdbaarheid.

De druiven van de Girardi Amarone (Corvina Veronese 50% Corvinone 15% Rondinella 30% – Oseleta 5%) zijn voor 3 maanden ingedroogd in open houten kratten. Dit doen ze in een huisje/schuur die aan de zijkanten open is zodat de koude herfst- & winterwind over de druiven kan gaan. In februari 

Schrijf een beoordeling