Masca del Tacco Susumaniello
Deze Susumaniello van Masca del Tacco heeft een diepe robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk. De wijnranken staan aangeplant op bodem die bestaat uit rode aarde en rijk is aan organische stoffen. De druiven zijn met de hand geoogst en fermenter gedeeltelijk in stalen tanks en verschillende soorten houten vaten. Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld voorgerechten met vlees, pasta funghi porcini, wild, BBQ en medium rijpe kazen.
Deze wijn krijgt een 8.5 in de Grote Hamersma
Jaar | 2022 |
---|---|
Wijnhuis | Poggio Le Volpi |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Puglia |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Susumaniello |
Wijn-spijs | Vlees Wild Pasta Harde en gerijpte kaas |
Classificatie | IGT Puglia |
Inhoud | 0.75l |
Alcoholpercentage | 14.5% |
Serveertemperatuur | 16-17 graden |
Kleur | Diepe robijnrode kleur met paarse tinten. |
Geur | In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. |
Smaak | Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afronk. |
Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben. Deze Susumaniello van Masca del Tacco heeft een diepe robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk. De wijnranken staan aangeplant op bodem die bestaat uit rode aarde en rijk is aan organische stoffen. De druiven zijn met de hand geoogst en fermenter gedeeltelijk in stalen tanks en verschillende soorten houten vaten. Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld voorgerechten met vlees, pasta funghi porcini, wild, BBQ en medium rijpe kazen.
Susumaniello is tevens een Pugliaanse druif en heeft overeenkomsten met Sangiovese. Drink hem bij voorgerechten met vlees, pasta funghi, wild, BBQ en medium rijpe kazen en je hebt een perfecte combinatie!Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.