Poggio Le Volpi Baccarossa

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Baccarossa van Poggio Le Volpi is een zeldzaam mooie Italiaan met intense fruit & vruchtenaroma's, geurige specerijen en hints van noten, koffie en chocolade. De tongstrelende smaak is intens, vol, rijk en complex met aangenaam zachte tannines. De beste rode wijn ooit gemaakt in de wijnregio Lazio!

Deze wijn kreeg een  9 In de Grote Hamersma

24.95

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Poggio Le Volpi
Wijnland Italië
Wijnstreek Lazio
Wijnsoort Rood
Druivenras Nero Buono
Wijn-spijs Vlees
Classificatie IGT Lazio
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 18-20 °C
Kleur Vol robijnrood.
Geur Aroma's van rood fruit en bosvruchten, geurige specerijen en hints van noten, koffie en chocolade.
Smaak Intens, rijk, geconcentreerd en complex. Vol aangename kruidigheid en iets van noten, koffie en chocolade. Zachte, rijpe en tongstrelende tannines.
Poggio Le Volpi Baccarossa is een zeldzaam mooie Italiaanse wijn. Deze IGT uit Lazio is afkomstig uit de wijnstreek rond Castelli Romani en voor 100% gemaakt van de bij ons tamelijk onbekende druivensoort Nerobuono. De Baccarossa wordt op de markt gebracht door het Italiaanse huis Poggio Le Volpi dat al jaren toonaangevend wijnen maakt in Lazio, het grote wijngebied rond Rome. De Baccarossa wordt gemaakt van de typisch Zuid-Italiaanse druif Nerobuono. In de moderne kelders van Poggio Le Volpi krijgt de Baccarossa een houtrijping om daarna verder te rijpen op fles. De Baccarossa, met zijn prachtige robijnrode kleur, behoort tot de beste wijnen van Italië. De wijn heeft zeer intense, rijpe geuren van fruit en kruiden als zwarte bessen, bramen, kersen, laurier, mokka en chocolade. De tongstrelende smaak is intens, vol, rijk en complex met aangenaam zachte tannines. In zijn afdronk is deze superwijn intens, vol, rijk en complex. Poggio Le Volpi Baccarossa past uitstekend bij krachtige en rijke gerechten van vlees en wild, bij gevulde pastaschotels, diverse worstsoorten en overjarige kazen. Baccarossa Rosso is door de bekende Italiaanse wijnschrijver Luca Maroni uitgeroepen tot de beste rode wijn ooit gemaakt in de wijnregio Lazio!
Schrijf een beoordeling