Vinorganic Merlot, Biologisch

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

De Vinorganic Merlot is een vegan-biologische Siciliaanse wijn van de wereld beroemde Merlot druif. Een gebalanceerde wijn met veel fruit van cassis, iets kersen en zelfs wat drop tonen. De afdronk is rond en satijnzacht met milde tannines en een lange soepele afdronk. De Vinorganic merot past prima bij de Mediterraanse keuken maar ook bij diverse zachte gerijpte kazen en bijvoorbeeld gedroogde worst.

Deze wijn kreeg een 8 in de Grote Hamersma!

 

Normale prijs 6.95 Aanbiedingsprijs 5.95 14% korting
Aanbieding

Meer informatie
Jaar 2022
Wijnhuis Vinorganic
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnsoort Rood
Druivenras Merlot
Wijn-spijs Vlees
Classificatie IGT Puglia
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Robijn rood
Geur Casis, kers, iets droppigs
Smaak Zacht fruit van kersen, in de afdronk iets drop

De Vinorganic Merlot is een vegan-biologische Siciliaanse wijn van de wereldberoemde Merlot druif. Een gebalanceerde wijn met veel fruit van cassis, iets kersen en zelfs wat drop tonen. De afdronk is rond en satijnzacht met milde tannines en een lange soepele afdronk. De Vinorganic merlot past prima bij de Mediterraanse keuken maar ook bij diverse zachte gerijpte kazen en bijvoorbeeld gedroogde worst.

De vegan-biologische wijnen van Vinorganic merlot komen van het prachtige eiland Sicilië in het Zuiden van Italië. Sicilië staat bekend om zijn lange traditie van zo’n 4000 jaar wijnbouw en was daarmee een van de eerste Europese gebieden waar de wijnbouw begonnen is. Vandaag de dag is Sicilië het grootste productiegebied van kwaliteitswijnen van Italië.

De Vinorganic Merlot is een zogenaamde monocepage dat wil zeggen dat ze van één druivenras zijn gemaakt. Naast dat de wijnen allemaal biologisch zijn gecertificeerd zijn ze ook Vegan! De wijnen zijn dus niet gefilterd met dierlijk eiwit maar veelal met plantaardig eiwit. Dit filteren doet men om de wijnen helder te maken en vaste bestanddelen die de wijnen troebel zouden maken te verwijderen.

Schrijf een beoordeling