Filteren

Pinot Noir

Het wijnhuis Domaine de la Baume in Servian, in de franse wijnstreek Languedoc, werd in 1882 opgericht toen men reeds de grote potentie van het bezit voor wijnbouw onderkende. Met visie en doorzettingsvermogen is het toen tot grote bloei gebracht. Na jaren van verval werd Domaine de la Baume, vanwege hun investeringspotentieel in 1990 gekocht door de Australische wijnfirma Hardys. Die hebben er met flinke investeringen en grote deskundigheid een modern wijnbedrijf van gemaakt. Hieruit ontstond de heerlijke Domaine de la Baume wijn zoals wij die vandaag de dag kennen. Zo bouwde Hardys een nieuw vinificatiecentrum op het Domaine, waarin de technologie en expertise uit de Nieuwe Wereld werd gecombineerd met de kwaliteit van de Franse traditie. En dat met zeer veel succes, want sindsdien wonnen de wijnen overal prijzen voor hun zeer eigentijdse kwaliteit.

1 resultaat

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 resultaat

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

In 2003 werden Domaine de la Baume en de merknaam 'La Baume' in zijn geheel aangekocht door de huidige eigenaar Les Grands Chais de France, de op twee na grootste wijnhandelaar van het land en de grootste exporteur van Franse wijnen wereldwijd. Les Grands Chais de France heeft de door Hardys ingezette lijn verder uitgebreid en verbeterd. De laatste jaren wonnen de wijnen van Domaine de la Baume meer dan 50 medailles in toonaangevende concoursen en werd het wijnhuis drie keer genomineerd tot beste Wijnbedrijf van Frankrijk! Geen wonder dat de moderne, fruitige en elegante wijnen van Domaine de la Baume een steeds groter wordende groep wijnliefhebbers aanspreekt. Zo is de la Baume wijn uitgegroeid tot een absolute topwijn onder de wijnliefhebbers.

Het Domaine brengt drie wijnseries => 1.de serie 'La Baume la Grande Olivette', gemaakt van in de regio verbouwde druiven; 2. de prachtige kwaliteitsserie 'Domaine de La Baume' van uitsluitend op het domaine zelf verbouwde druiven; 3. de topserie 'Terres de la Baume', een fantastische blend gemaakt van 12 maanden lang op nieuwe Franse barriques gerijpte wijnen.