Bollinger Ay Rouge La Côte aux Enfants

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Sinds 2009 worden alle druiven bij Bollinger op organische wijze gecultiveerd. Opmerkelijk en uniek aan deze wijn is dat Bollinger een 'stille 100% Pinot Noir Grand uit Aÿ heeft gemaakt. In de stijl van de Bourgogne met een houtrijping van 8 maanden in kleine eiken vaten. De wijn heeft een prachtige paarsrode kleur. Met aroma's van aalbes, zwarte bes en tonen van leer en gedroogde vijgen. Elegante smaken van kersen in eau de vie vergezeld door delicate tonen van kruidnagel en peper. Met een vleugje cacao en zoethout in de afdronk. Deze Bollinger pinot noir is uitmuntend bij kalfsvlees in rode wijnsaus, gevogelte en kazen als Tomme de Savoie en Brie de Meaux.
117.50
Meer informatie
Jaar 2015
Wijnhuis Champagne Bollinger
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Wijnsoort Rood
Druivenras Pinot Noir
Wijn-spijs Vlees Wit vlees Zachte en milde kaas
Inhoud 0.75l
Alcoholpercentage 11.5
Serveertemperatuur 16-18 graden
Kleur Een prachtige paarsrode kleur.
Geur In deze rode wijn van Bollinger zijn aroma's van aalbes, zwarte bes en tonen van leer en gedroogde vijgen te herkennen.
Smaak Elegante smaken van kersen in eau de vie vergezeld door delicate tonen van kruidnagel en peper.

Sinds 2009 worden alle druiven bij Bollinger op organische wijze gecultiveerd. Opmerkelijk en uniek aan deze wijn is dat Bollinger een 'stille' 100% Pinot Noir Grand uit Aÿ heeft gemaakt. In de stijl van de Bourgogne met een houtrijping van 8 maanden in kleine eiken vaten. De wijn heeft een prachtige paarsrode kleur. Met aroma's van aalbes, zwarte bes en tonen van leer en gedroogde vijgen. Elegante smaken van kersen in eau de vie vergezeld door delicate tonen van kruidnagel en peper. Met een vleugje cacao en zoethout in de afdronk. Deze Bollinger pinot noir is uitmuntend bij kalfsvlees in rode wijnsaus, gevogelte en kazen als Tomme de Savoie en Brie de Meaux. Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid. Om een grote Champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) zijn afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne). Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft.

Schrijf een beoordeling