Bollinger PN AYC 18 (100% Pinot Noir) gelimiteerde oplage!

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Deze Bollinger PN AYC Champagne van 100% Pinot Noir (Blanc de Noirs) is afkomstig van Grand Cru en Premier Cru wijngaarden uit voornamelijk Verzenay aangevuld met wijn uit Ay, Bouzy en Tauxieres. Deze special cuvée is een unieke creatie en rijpt twee keer langer dan voorgeschreven door de appelatie. Combineert mooi met risotto met ham, kalfszwezerik en Langres A.O.P. kaas. Voor het oog: delicaat, met gouden glinstering. In de neus: de wijn opent met aroma's van kersenpit, met jam doordrenkt fruit en gedroogde vijgen. De rijke, complexe neus ontwikkelt zich vervolgens naar geroosterde, gebakken tonen, evenals aroma's van vlierbloesem en peer. In de mond: het genereuze fruit wordt gecombineerd met verrukkelijke levendigheid en geeft de smaken van perzik en abrikoos vrij in de mond, versterkt met noten van hazelnoot en acaciabloesem. Het eindigt met een heerlijke levendige aromatische noot die doet denken aan yuzu.

115.00
Meer informatie
Jaar 2018
Wijnhuis Champagne Bollinger
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Wijnsoort Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Wijn-spijs Aperitief Wit vlees Zachte en milde kaas
Classificatie AC Champagne
Inhoud 0.75l
Alcoholpercentage 12%
Serveertemperatuur 10-12
Kleur Delicaat, met gouden glinstering.
Geur De wijn opent met aroma's van kersenpit, met jam doordrenkt fruit en gedroogde vijgen. De rijke, complexe neus ontwikkelt zich vervolgens naar geroosterde, gebakken tonen, evenals aroma's van vlierbloesem en peer.
Smaak het genereuze fruit wordt gecombineerd met verrukkelijke levendigheid en geeft de smaken van perzik en abrikoos vrij in de mond, versterkt met noten van hazelnoot en acaciabloesem. Het eindigt met een heerlijk levendige yuzu aroma.
Om een grote Champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) zijn afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne). Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft. Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid. Voor het oog: delicaat, met gouden glinstering. In de neus: de wijn opent met aroma's van kersenpit, met jam doordrenkt fruit en gedroogde vijgen. De rijke, complexe neus ontwikkelt zich vervolgens naar geroosterde, gebakken tonen, evenals aroma's van vlierbloesem en peer. In de mond: het genereuze fruit wordt gecombineerd met verrukkelijke levendigheid en geeft de smaken van perzik en abrikoos vrij in de mond, versterkt met noten van hazelnoot en acaciabloesem. Het eindigt met een heerlijke levendige aromatische noot die doet denken aan yuzu. Deze Champagne van 100% Pinot Noir (Blanc de Noirs) is afkomstig van Grand Cru en Premier Cru wijngaarden uit voornamelijk Verzenay aangevuld met wijn uit Ay, Bouzy en Tauxieres. Deze special cuvée is een unieke creatie en rijpt twee keer langer dan voorgeschreven door de appelatie. Combineert mooi met risotto met ham, kalfszwezerik en Langres A.O.P. kaas.
Schrijf een beoordeling