Lenotti Capomastro

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Lenotti Capomastro is een fruitige en volle wijn van het Italiaanse wijnhuis Cantine Lenotti aan het Gardameer bij het plaatsje Bardolino. Capomastro is een blend van Corvina Veronese en Rebo druiven. De kersenrode wijn heeft geurige aroma's van rood fruit. Zijn fruitige smaak is vol, sappig en aangenaam pittig met zachtrijpe tannines en mooi nablijvende afdronk. Lenotti Capomastro is een aangename aperitiefwijn en begeleider bij Italiaanse pizza en pasta, bij rood vlees gerechten of een kaasplateau.
10.95
Meer informatie
Jaar 2020
Wijnhuis Cantine Lenotti
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Rood
Druivenras Corvina Veronese Rebo
Classificatie IGT Rosso del Veneto
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Kersenrood.
Geur Aroma's van rood fruit.
Smaak Goed gestructureerd en pittig met veel fruit in de afdronk.

Capomastro is een heerlijke, volle Italiaanse rode wijn van wijnhuis Cantine Lenotti. Het bedrijf ligt aan de oevers van het Gardameer, dichtbij het plaatsje Bardolino in de grote Italiaanse wijnregio Veneto. De geschiedenis van het wijnhuis Lenotti gaat terug tot 1906. Aanvankelijk legden zij zich toe op de productie en verkoop van wijn op fust. Later gingen zij over op de productie van kwaliteitswijnen uitsluitend afgevuld in flessen. Het wijnhuis bleef zich steeds verder innoveren en in 2005 werd een gehele renovatie en modernisering van het vinificatieproces, de vatenopslag en de bottelinginstallatie uitgevoerd. Giancarlo Lenotti, eigenaar en tevens oenoloog, heeft bij de bottelinstallatie zeer geavanceerde technologie laten toepassen, waardoor de wijnen hun oorspronkelijke en primaire aroma's tot in het glas van de gebruiker weet te bewaren.

De naam 'Capomastro' is de koosnaam voor Giancarlo Lenotti. Zijn Capomastro is een blend van 50% Corvina Veronese druiven en 50% Rebo druiven, die groeien op de kleihoudende morene heuvels aan de Oostzijde van het Gardameer. De druiven worden 2 tot 3 weken later geoogst dan normaal om zo perfecte rijpheid te bereiken. De druiven worden zacht geperst, waarna ze 8 tot 9 dagen in roestvrijstalen tanks hun alcoholische vergisting ondergaan op een temperatuurcontrole van 22 tot 24 graden Celsius. Na zijn vinificatie heeft de kersenrode wijn geurige aroma's van rood fruit en een fruitige volle en sappige smaak met een aangename pittigheid en zachtrijpe tannines. Lenotti Capomastro is een heerlijke aperitiefwijn en een goede begeleider bij Italiaanse pizza en pasta, bij rood vlees gerechten of een kaasplateau.

Schrijf een beoordeling