Hamilton Russel Vineyards Chardonnay
De Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een strakke, minerale wijn met veel lengte en complexiteit. Prominente aroma’s van peer en limoen met een vleugje houtkruiden. Elegante en intense wijn met een sterke persoonlijkheid.
De Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een perfecte partner van visgerechten van de grill zoals gamba’s of tarbot. Zelfs een romige saus past hierbij. Aan het eind van de maaltijd heerlijk bij rijpe oude kazen. Voor het drinken decanteren.
92 Punten Parker
93 Punten Decanter
95 Punten Tim Atkin
Deze wijn scoort een 9 in de Grote Hamersma.
Jaar | 2022 |
---|---|
Wijnhuis | Hamilton Russell Vineyards |
Wijnland | Zuid-Afrika |
Wijnstreek | Hemel en Aarde Vallei |
Wijnsoort | Wit |
Druivenras | Chardonnay |
Wijn-spijs | Aperitief Vette vis (zalm tonijn etc.) Schelp- en schaaldieren Gevogelte Harde en gerijpte kaas |
Classificatie | WO Hemel-en-Aarde Valley |
Inhoud | 75cl |
Alcoholpercentage | 13% |
Serveertemperatuur | 9-11 graden |
Kleur | Licht geel |
Geur | Exotisch, mineraliteit, peer, limoen, iets hout, complex |
Smaak | Exotisch, mineraliteit, peer, limoen, iets hout, complex |
Hamilton Russell een van de meest zuidelijke wijnbedrijven in Afrika en het dichtst bij de zee gelegen; in de prachtige, koele, maritieme appellatie Hemel-en-Aarde Valley, achter het oude vissersdorp Hermanus. Hamilton Russell is een echte Pinot Noir en Chardonnay-specialist.
Tim Hamilton Russell kocht het braakliggende terrein van 170 hectare oorspronkelijk in 1975 na een uitgebreide zoektocht naar de meest zuidelijke plek van Zuid-Afrika om de beste ‘cool climate’ wijnen te maken. In 1991 werd wijnhuis Hamilton Russell opgericht door Tim Hamilton Russell.
In 1994 kocht Anthony Hamilton Russell het over van zijn vader Tim. Anthony registreerde de wijngaarden als landgoed waarbij hij zich verplichtte om alleen met druivenrassen te werken die het beste op dit terroir groeien. In 1994 vond uitgebreid bodemonderzoek plaats waaruit 52 hectare steenachtige, kleiige en schalie-afgeleide grond als optimaal voor de aanplant werd bestempeld. Hierdoor werd de focus op Pinot Noir en Chardonnay gelegd die in het algemeen worden beschouwd Anthony Hamilton Russell heeft samen met zijn vrouw Olive de leiding binnen het bedrijf.
Samen met wijnmaker Emul Ross en viticulturist Johan Montgomery zorgen ze ervoor dat de eigenschappen van het terroir in de wijnen tot uiting komen.
Hierdoor werd de focus op Pinot Noir en Chardonnay gelegd die in het algemeen worden beschouwd als de beste in Zuid-Afrika en tot de beste wijnen van de Nieuwe Wereld behoren. De combinatie van kleine opbrengsten en een grote wereldwijde vraag zorgen ervoor dat de elegante Pinot Noir en Chardonnay zeer schaars zijn. De wijnen worden verbouwd, gemaakt, gerijpt en gebotteld door het eigen team op Hamilton Russell Vineyards Estate.
De Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een strakke, minerale wijn met veel lengte en complexiteit. Prominente aroma’s van peer en limoen met een vleugje houtkruiden. Elegante en intense wijn met een sterke persoonlijkheid.
De Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een perfecte partner van visgerechten van de grill zoals gamba’s of tarbot. Zelfs een romige saus past hierbij. Aan het eind van de maaltijd heerlijk bij rijpe oude kazen. Voor het drinken decanteren.
92 Punten Parker
93 Punten Decanter
95 Punten Tim Atkin
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.