Deze Kopke Colheita 1979 heeft meer dan 29 jaar gerijpt op eiken vaten en is licht oranje bruin gekleurd, de geur en smaak zijn intens met kers, braam, iets krenten, noten en karamel tonen. Deze heerlijke Kopke Colheita 1979 is nu
perfect op dronk en kan na openen nog rustig weken bewaard worden met de kurk op de fles.
De Colheita's van het Portugese Porthuis Kopke zijn een van de meest bekende als het gaat om soorten Port. Het zijn gerijpte Tawny's die minimaal 7 jaar op eikenhouten vaten hebben gerijpt en uit één oogstjaar komen. Door die houtrijping komt de port licht in contact met zuurstof. De port gaat oxideren, verliest een deel van zijn kleur en krijgt de geur en smaak van vanille, specerijen, rozijnen, vijgen en karamel. Heerlijk te combineren met chocolade of oud Hollandsche kazen. Drink de port zo tussen de 14 en 18 graden. De Kopke Colheita Port is na opening nog ca. 6 weken op dronk.
Heeft u een oudere Colheita/Vintage Port adviseren wij de fles 24 uur van te voren rechtop te zetten. Zo kan het bezinksel naar de bodem zakken. Vervolgens rustig uitschenken tot u bij het bezinksel bent.
Kopke zag in 1638 zijn levenslicht door Duitser Christiano Kopke en maakt Kopke daarmee het oudste porthuis. De Colheita port wordt gezien als Tawny in hoge kwaliteit. De port moet minimaal 7 jaar eikenhouten rijping hebben gehad en komt altijd uit één oogstjaar. De druivencombinatie is Tinta Roriz, Touriga Francesa en Touriga Nacional. De Douro vallei; waar de druiven voor deze port vandaan komen behoort in zijn geheel tot de Unesco Wereld erfgoedlijst. De terrasvormige wijngaarden zijn vaak al honderden jaren oud en maken het gebied tot een uniek in zijn soort. Ook de flessen worden tot op de dag van vandaag nog steeds met de hand geschilderd.