Chateau Rahoul Rouge Graves

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Chateau Rahoul Roige uit de Graves, Bordeaux heeft zachte tannines en die geven deze wijn de ruggegraat, naast het vlezige zwarte fruit. Denk aan braam en zwarte kers. De Cabernet Sauvignon en Petit Verdot geven de wijn de kracht, de Merlot zorgt voor een sappige kern.

De druiven worden streng geselecteerd en met de hand geplukt. Na de oogst en de alcoholische vergisting, ondergaat het sap een malolactische vergisting in eikenhouten vaten gedurende 12 tot 15 maanden. 30% van de vaten is nieuw.

Geniet van deze Chateau Rahoul Rouge met klassieke Franse gerechten zoals een Boeuf Bourgignon. Geroosterd rundvlees of een sappig stuk wild combineert ook geweldig.

27.95

Meer informatie
Jaar 2019
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Wijnsoort Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
Wijn-spijs Tapas Rood vlees Stoofgerechten Pasta
Classificatie AC Bordeaux
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14%
Serveertemperatuur 18-20 Graden
Kleur Robijn rood
Geur Donker fruit van kers en bramen
Smaak Vol en sappige Bordeaux, rood fruit, soepele afdronk

Chateau Rahoul rouge heeft 40 ha wijngaarden in de gehele Graves regio en dichtbij de Garonne rivier. Graves bevat veel kiezel en gravel waardoor het fruit vroeg rijpt en mooie tannines en zuren bevat. De rode wijnen zijn buitengewoon charmant. De fruitige, elegante expressie van Merlot wordt versterkt door de complexiteit van de Cabernet Sauvignon en Petit Verdot.

Dourthe - onderdeel van de CVBG-groep en Chaetau Rahoul - is opgericht in 1840 en produceert in de Bordeaux en Languedoc een breed scala aan premium tot super-premium wijnen met een groot aandeel in de Grands Crus-markt. Men is niet alleen verantwoordelijk voor de productie van topwijnen onder de eigen naam, tot de bezittingen behoort ook een zestal prestigieuze Châteaux, waaronder Belgrave, Pey La Tour en Le Boscq. Samen goed voor een wijngaardoppervlakte van 400 hectare. Dat de wijnen stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn erkende ook de vakjury tijdens de International Wine & Spirits Competition 2007: het huis werd onderscheiden met de French Wine Producer Trophy.

Chateau Rahoul Rouge uit de Graves, Bordeaux heeft zachte tannines en die geven deze wijn de ruggegraat, naast het vlezige zwarte fruit. Denk aan braam en zwarte kers. De Cabernet Sauvignon en Petit Verdot geven de wijn de kracht, de Merlot zorgt voor een sappige kern.

De druiven worden streng geselecteerd en met de hand geplukt. Na de oogst en de alcoholische vergisting, ondergaat het sap een malolactische vergisting in eikenhouten vaten gedurende 12 tot 15 maanden. 30% van de vaten is nieuw.

Geniet van deze Chateau Rahoul Rouge met klassieke Franse gerechten zoals een Boeuf Bourgignon. Geroosterd rundvlees of een sappig stuk wild combineert ook geweldig.

Schrijf een beoordeling