Príncipe de Viana Tempranillo

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Príncipe de Viana Tempranillo is een robijnrode, licht houtgerijpte en zacht fruitige wijn uit de Spaanse wijnregio Navarra. In de geur aroma's van aardbeien, cassis en zwarte bes, lichte vanille en kaneel. De fruitige smaak is zacht, mooi rond en makkelijk. Lekker bij rood vlees, worst en kazen.

 

Deze wijn scoort een 8+ in de Grote Hamersma

8.95

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Príncipe de Viana
Wijnland Spanje
Wijnstreek Navarra
Wijnsoort Rood
Druivenras Tempranillo
Classificatie DO Navarra
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 13,0 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Vol robijnrood.
Geur Aroma's van aardbeien, cassis, zwarte bes, iets vanille en kaneel.
Smaak Fruitig, zacht, mooi rond en makkelijk drinkbaar.
Bodegas Príncipe de Viana is een modern geoutilleerd wijnhuis in de Spaanse wijnregio Navarra, dat met zorg werkt aan de hoogst haalbare kwaliteit. Naast de klassieke Spaanse druivensoorten Tempranillo en Garnacha werkt men ook met mondiale rassen als Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay. Hun wijn- gaarden liggen in de Queiles vallei aan de voet van de Moncayo berg, één van de hoogste toppen van Spanje. De bodem bestaat er uit steengruis met leisteen, wat zeer gunstig is voor een goede drainage. Bij Bodegas Príncipe de Viana worden rode wijnen traditioneel opgevoed op houten vaten. Hun Tempranillo rijpt eerst 3 maanden in Amerikaans en Frans eiken en daarna nog 3 maanden op fles. Zo ontstaat er een wijn met een volle, heldere robijnrode kleur. In de geur domineren aroma's van aardbeien met cassis en zwarte bes, aangevuld door een lichte ondertoon van vanille en kaneel. De fruitige smaak is zacht, mooi rond en makkelijk drinkbaar. Het is een wijn waarin het fruit domineert, met goede structuur en balans. Príncipe de Viana Tempranillo smaakt heerlijk bij rood en wit vlees, gevogelte, worstsoorten als Chorizo en Spaanse ham en bij rijpe kaassoorten.
Schrijf een beoordeling