Merlot

Merlot wijn kopen? Bestel eenvoudig onze kwaliteitswijnen online

De merlot druif is de vaste partner van de cabernet sauvignon, maar wel heel anders van karakter. De merlot is minder tanninerijk en daarmee in zijn smaak wat soepeler en makkelijker toegankelijk. Zoals merlot gebruikt wordt om de cabernet sauvignon wat te verzachten, zo wordt omgekeerd cabernet sauvignon gebruikt om merlot wat meer beet en ruggengraat te geven.

51 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Aanbieding
  Waardering: 5.0
  100%
  9.95
  Vanaf 8.33 p. fles v.a. 6 flessen
 2. Aanbieding
  Normale prijs 10.95 Speciale prijs 8.75 20% korting
 3. Aanbieding
  Normale prijs 9.95 Speciale prijs 7.45 25% korting
 4. Aanbieding
  Normale prijs 10.95 Speciale prijs 8.99 18% korting
 5. 795.00
  Chateau Latour 2007

    

 6. Aanbieding
  Normale prijs 18.45 Speciale prijs 13.95 24% korting
 7. Aanbieding
  Normale prijs 12.95 Speciale prijs 9.95 23% korting

51 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Merlot hoeft niet per se te rijpen, maar de betere merlot kan dat wel degelijk. Merlot is de meest aangeplante druif in Bordeaux en hoofdingrediënt van beroemde wijnen als Pomerol, Saint-Emilion en Fronsac. Château Pétrus, een van Bordeaux' allergrootste en beroemdste wijnen, wordt bijna volledig van merlot gemaakt. Verder vormt hij de basis van eenvoudiger basiswijnen in de vorm van Bordeaux en Bordeaux Supérieur. Bovendien is hij in opmars in de Médoc.

Een belangrijke reden voor deze toenemende populariteit is dat merlot eerder rijpt dan cabernet sauvignon en dus minder gevoelig is voor najaarsregen. In het voetspoor van de cabernet heeft de merlot zich verspreid over de hele wereld. Sterker nog, merlot heeft inmiddels zijn eigen plaats gekregen. Van oorsprong een europees druivenras heeft de merlot zich bij de aanplant in de Nieuwe Wereld evenmin onbetuigd gelaten. Aanvankelijk gebeurde dat vooral om de merlot met de cabernet te mengen. Door zijn grote populariteit als cepagewijn en de daaruit voortvloeiende alsmaar stijgende vraag is de Merlot tegenwoordig in vrijwel alle belangrijke wijnlanden te vinden.