Rode wijnen

Rode wijn kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen

Lange winteravonden zijn geschikt om vrienden uit te nodigen en gezellig samen te koken, te eten en voor de haard te zitten. Daarbij hoort natuurlijk een mooi glas wijn. Vaak zal dit rode wijn zijn. De rode wijn smaakt voller dan witte en is in de winter meer gewild. Rode wijn past ook vaak beter bij winterse gerechten. Je wilt dus graag een goede en passende rode wijn kopen voor zulke gelegenheden.

328 resultaten

per pagina
 1. Aanbieding
  Normale prijs 52.95 Aanbiedingsprijs 40.00 24% korting
 2. Aanbieding
  Normale prijs 52.95 Aanbiedingsprijs 40.00 24% korting
 3. Aanbieding
  Normale prijs 22.50 Aanbiedingsprijs 20.50 9% korting
 4. Aanbieding
  Normale prijs 15.95 Aanbiedingsprijs 13.45 16% korting
 5. Aanbieding
  Normale prijs 32.95 Aanbiedingsprijs 25.00 24% korting
 6. Aanbieding
  Normale prijs 9.95 Aanbiedingsprijs 8.95 10% korting
 7. Aanbieding
  Aanbevolen
  door onze
  Vinoloog!
  Normale prijs 22.85 Aanbiedingsprijs 20.95 8% korting

328 resultaten

per pagina

Online rode wijn kopen

We hebben in ons assortiment veel verschillende soorten rode wijn. Hoe maak je hieruit nu je keuze? Bij onze soorten rode wijn hebben we aangegeven bij welk gerecht of bij welke gelegenheid dit type wijn het meest geschikt is. Rode wijn kopen voor een borrel vraagt bijvoorbeeld een ander type dan rode wijn kopen voor bij een stevige stoofpot. Bij een borrel zal je liever een zogenaamde doordrinkwijn schenken: een wat zachtere rode wijn, die door iedereen gewaardeerd wordt. Bij een stevig gerecht, of bij wild, past en zwaardere rode wijn. Zo'n rode wijn blijft tegenover het gerecht overeind staan, zoals de kenners dat noemen.

Proeverij organiseren

Om beter thuis te raken in alle verschillende soorten rode wijn die er te koop zijn, is het ook leuk om een proeverij te organiseren. Koop bijvoorbeeld zes verschillende soorten rode wijn. We hebben bij onze soorten rode wijn een smaakindicatie genoteerd, bijvoorbeeld fruitig of houtgelagerd. Bij de proeverij geef je al je gasten een glas en laat je ze de wijnen van lichter naar zwaarder proeven. Om tussendoor de mond te schonen zet je een karaf water neer, en wat stokbrood om de smaak te neutraliseren. Je geeft iedereen pen en papier om hun bevindingen te noteren. Uiteindelijk zal iedereen weten welke rode wijn zijn of haar voorkeur heeft. Het is leuk om op dat moment nog wat lekkere Franse kaas en andere hapjes tevoorschijn te halen, en onder begeleiding daarvan de flessen leeg te maken.