Oostenrijk

Oostenrijkse wijn kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen

Een typische smaak, een opvallend hoge kwaliteit, uiterste zuiverheid, bijzonder karaktervol met een pittige afdronk. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de vele Oostenrijkse kwaliteitswijnen. Wit of rood, droog, zoet of mousserend, Oostenrijk heeft het allemaal.

15 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Aanbieding
  Normale prijs 15.95 Speciale prijs 13.95 13% korting
 2. Aanbieding
  Normale prijs 22.50 Speciale prijs 16.95 25% korting
 3. Aanbieding
  Normale prijs 12.45 Speciale prijs 9.95 20% korting
 4. Aanbieding
  Normale prijs 22.50 Speciale prijs 16.88 25% korting
 5. Aanbieding
  Normale prijs 12.45 Speciale prijs 9.45 24% korting
 6. Aanbieding
  Normale prijs 15.95 Speciale prijs 12.95 19% korting

15 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Online Oostenrijkse wijn kopen

Oostenrijk is één van onze favoriete winterse vakantiebestemmingen. Daarbij denkt men zeker niet aan de wijnbouw. De wijngaarden bevinden zich echter in de regio Wenen. Blauwe druiven worden verbouwd ten zuiden van de Oostenrijkse hoofdstad; in Burgenland, aan de grens met Hongarije. Daar heerst een gematigd klimaat, met gemiddelde zomertemperaturen van net boven de twintig graden. Ideaal voor de druiventeelt. Vanwege hun langzame rijping, verdragen wijndruiven geen té hoge temperaturen. Uw Oostenrijkse wijn koopt u snel en eenvoudig bij onze webshop.

Meer dan dertig druivensoorten
De kwaliteit van de Oostenrijkse wijnen, wordt door niemand in twijfel getrokken. Het telt telt maar liefst dertig druivensoorten. Daarmee worden uitsluitend kwaliteitswijnen, en wijnen met een predikaat (Prädikatswijn)geproduceerd. De meest bekende soorten zijn de "Sauvignon blanc", de "Muskateller", de “Blauer Portugieser” en de “Zweigelt”.

Land van witte wijnen
Ruim één derde van de Oostenrijkse wijngaarden, is bestemd voor de productie van witte wijnen.

De meest bekende soorten witte wijnen van Oostenrijk zijn:

 • De Grüner Veltliner: één van de bekendste witte wijnen; met een fruitige, frisse smaak, en een pittige (peperige) nasmaak
 • Riesling: samen met de Duitse variant, een wereldwijn. Gekenmerkt door kruidige toetsen en de smaak van marillen (abrikozen) en perziken. Echte bewaarwijn.
 • Sauvignon blanc, gele Muskateller en Traminer: de Sauvignon blanc, met de typische smaak van aalbessen, is hét uithangbord van de wijnregio Steiermark. Gecombineerd met zijn grasachtig aroma, zorgt dit voor een droge, pittige smaak met een fruitige zuurheid.
 • De gele Muskateller: opvallende wijn, dankzij zijn sterke muskaattoon. Wordt vooral gedronken als aperitief
 • De regionale specialiteiten: zoals de Zierfandler en de Rotgipfler, worden hoofdzakelijk verbouwd in de Thermenregio, gelegen ten zuiden van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen

Ondanks het feit dat Oostenrijk hét land bij uitstek is van witte kwaliteitswijnen, verrast het de wijnkenner met tal van uitstekende rode wijnen.