Weingut Zähringer

Sinds 1844, in het schilderachtige Heitersheim in het hart van het Baden-gebied in Zuidwest-Duitsland, is Weingut Zähringer een toonaangevend familiebedrijf. Met trots voortgezet door de zesde generatie, Fabian Zähringer, is het wijnhuis synoniem geworden voor biologische en zelfs biodynamische wijnproductie, altijd vooroplopend in de wijnindustrie.

9 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Aanbieding
  Normale prijs 19.95 Aanbiedingsprijs 16.95 15% korting
 2. Aanbieding
  Normale prijs 19.95 Aanbiedingsprijs 17.45 13% korting
 3. Aanbieding
  Normale prijs 12.95 Aanbiedingsprijs 9.95 23% korting
 4. Aanbieding
  Normale prijs 12.95 Aanbiedingsprijs 9.95 23% korting
  Zähringer Cuvée Rot Spätburgunder Regent

   

9 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zijn tijd ver vooruit

Weingut Zähringer begon al in 1987 met biologische wijnproductie, een keuze die zijn tijd ver vooruit was. Dit streven naar duurzaamheid heeft de wijngaard sterker gemaakt, waardoor de druiven gedijen in een gezond ecosysteem. De filosofie van Fabian Zähringer draait om het telen van karaktervolle wijnen uit vitale druivenstokken die met zorg worden behandeld. Er wordt veel aandacht besteed aan het behouden van een vitale bodem, verrijkt met humus, om een gezond ecosysteem te behouden. Dit intensieve werk in de wijngaard resulteert in sterke en resistente druivenstokken.

Heldere en zuivere wijnen

Het wijnhuis Zähringer biedt diverse druivenrassen, waaronder Spätburgunder, Grauburgunder, Weissburgunder, Gutedel, Chardonnay en Chasselas, evenals verfijnde mousserende wijnen. Deze wijnen zijn niet alleen biologisch en biodynamisch, maar ook volledig veganistisch. Ze worden geklaard zonder gebruik van dierlijke eiwitten; in plaats daarvan gebruiken ze plantaardige eiwitten en natuurlijke kleisoorten zoals bentoniet, wat resulteert in heldere en zuivere wijnen zonder enig dierenleed. 

De uitgestrekte wijngaarden

Zähringer is gelegen in het betoverende Baden-gebied in het zuidwesten van Duitsland, grenzend aan de schilderachtige Elzas in Frankrijk en het charmante Basel in Zwitserland, heeft zijn wijngaarden verspreid over het prachtige Oberrheintal, aan de voet van het majestueuze Schwarzwald. De uitgestrekte wijngaarden strekken zich uit van het zuidelijke Heitersheim tot aan de Betberg, en van daaruit naar Laufener en Dottingen.

Ongeëvenaarde kwaliteit

De grond waarop deze wijngaarden gedijen, is al miljoenen jaren oud en bestaat uit een combinatie van Löss en leem. Een van de meest gewaardeerde locaties is de Heitersheimer Sonnhohle. Wat de wijnen van Weingut Zähringer echt bijzonder maakt, is het feit dat veel van de druivenstokken al in de jaren ‘70 van de vorige eeuw zijn aangeplant, wat betekent dat ze al meer dan 50 jaar oud zijn. Dit draagt bij aan de complexiteit, diepte en verfijning van hun wijnen. Hoewel de opbrengst per stok lager is, leidt dit tot een ongeëvenaarde kwaliteit!