Porthuis Kopke

Kopke Colheita Port 

Kopke heeft een heel bijzondere plek in de geschiedenis van de porthandel. Het was opgericht in 1638, drie decennia voordat veel andere bekende porthuizen verschenen.

23 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Waardering: 5.0
    100%
    18.95

23 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Porto Kopke

Porto Kopke wordt algemeen erkend als het eerste Porthuis in de Port-wijngeschiedenis. Kopke werd opgericht in 1638 door de Duitsers Cristiano en Nicolaus Kopke. In 2013 vierde Porto Kopke 375 jaar doorlopende productie van fijne wijn en port van zijn beroemde Quinta São Luiz. Het huis heeft een rijke traditie. De meeste wijnen zijn verkrijgbaar in volle en halve flessen en hebben allen de onderscheidende handgeschilderde flessen. Een traditie in de havenregio.

Daarnaast is Kopke de wereldleider voor Colheita, ook bekend als "Single year sewny ports". Kopke heeft 25% van de wereldwijde handel in de Colheita port.
Om deze port te maken, worden de druiven geoogst van zeer oude wijnstokken (tot 100 jaar oud), waaronder kleine hoeveelheden zeer intens fruit van Kopke's beroemde Font Santa Wijngaard in de Quinta São Luiz met zijn vele prijswinnaars.

Colheita Ports worden in houten vaten opgeslagen tot ze volledig gerijpt zijn. Ze worden pas gebotteld als ze worden verkocht. De datum van bottelen staat ook achterop de fles. Na het bottelen is er geen verdere veroudering nodig. Colheitas zijn direct drinkbaar. Deze ports kunnen nog wel 6-8 opgeslagen worden na het bottelen. Colheitas zijn lichter en verfijnder dan vintage porten, met heerlijke aroma's en smaken. 

De Kopke Colheita Ports werden opnieuw internationaal erkend voor hun uitstekende kwaliteit. The Wine Advocate heeft onlangs 97 punten toegekend aan de Kopke Colheita 1953, 94 punten aan Kopke Colheita 1975 en 92 punten aan Kopke Colheita 1984.
Kopke colheita jaren

 

Proefnotitie Kopke Colheita 1966

Intense bruine kleur met bakstenen tinten, die superieur zijn levensduur illustreert. De Port presenteert een betrokken boeket gedroogde vruchten, met duidelijke rooknotities, zijdeachtig en delicaat in de smaak. Uitgedrukt in een uitstekende structuur en verfijnde elegantie, de intensiteit van pruimen, gedroogde vijgen en vanille-aroma's, schetsen een unieke en goddelijke stijl die resulteert in een aanhoudende afwerking.

"De 1966 Colheita Tawny Port werd in 2015 gebotteld met 126,3 gram per liter restsuiker, en wordt geleverd met een krokodil (zoals hier typisch is). Naarmate we dit probleem serieus worden in de reeks van Sogevinus, laat dit zien wat Je krijgt met een toenemende leeftijd: de prachtige concentratie van smaak, de lange, intense afwerkingen en het complexe smaken van smaken die oude Tawnies moeiteloos leveren. Dat is voor mij de moeite waard om de extra geld te verdienen. Als sommige jongeren meer leunen Naar karamel, dit voegt meer melasse toe met een vleugje brandewijn op de achtergrond. De geconcentreerde smaken strekken min of meer eindeloos door, in de smaak van de wijn, door de kracht en de zuurgraad van de wijn. -palaat is aanvankelijk vriendelijk. Het maakt weliswaar het einde van het verhemelte af, maar eindigt met sappige barsten fruit en suiker. In meerdere dagen heeft het een beetje meer harmonie verworven en een agressiegevoel gekregen. naar verhouding , Is hier niet zo goed geïntegreerd als in 1965, ook beoordeeld, maar dat is relatief. In dit geval vond ik dit gewoon wat beterschap voor zijn complexiteit en concentratie op verschillende fronten. De frisheid in 1965 is echter wel verleidelijk. Het smaakt jonger. Het hangt af van wat je wilt: die oude-wijn complexiteit en diepte of een levendiger gevoel. Ze hebben allebei veel kracht op de finish. Je kan niet echt verkeerd gaan. Dit is een prachtige reeks van Colheitas, plus een NV Very Old Tawny en de witte equivalenten van Colheitas, van Sogevinus 'eigenschappen. Ze zijn allemaal voorzien van barcurken. Zoals altijd, zonder corkfouten, moeten deze over het algemeen onbepaald blijven. Het einddatum drinkvenster is gewoon een plaatshouder. Natuurlijk verwacht niemand dat ze gehouden worden. Tawnies (en hun witte equivalenten) zijn zeker klaar om te drinken bij vrijlating. onze belangrijkste tip: drink geen Tawny te warm! Rond 18 graden heeft de neiging om beter te werken dan kamertemperatuur. Ik haal ze uit de koelkast erg koud en laat ze in het glas zitten om 30 tot 40 minuten op te warmen. Voor onze smaak is Kopke het beste van de Sogevinus eigenschappen voor Colheitas, maar de stijlen zijn heel anders en alles doet hier uitzonderlijk goed. 

"Dit was een zeer verse botteling vanaf 200. Donkere esdoorn in kleur met geurige whiffs van honing, karamel, een zachte geanoot en hazelnoot die prachtig was. Medium-bodied, zacht en luxueus met een zijdeachtige elegantie die ik in Colheitas met leeftijd hou. Heldere zuurgraad zorgt voor de vereiste balans, met een droogte die goed werkt met de lange en onverbiddelijke afwerking."

Gouden Medaille bij de 2015 Internationale Wijnuitdaging

Gouden Medaille op de Concours Mondial de Bruxelles 2015

Master Award bij de Fortified Masters van 2013

Gouden Medaille bij de Concours Mondial de Bruxelles van 1998