De Grote Salentein Portillo Actie is er weer! >

Viognier

De druif Viognier is een rijzende ster onder de witte druivenrassen. Het ras wordt steeds populairder en komt meer en meer in de belangstelling. En dat terwijl het lange tijd volstrekt genegeerd werd. Het is nog niet zo heel lang geleden dat de druif Viognier eigenlijk alleen maar stond aangeplant in de Noordelijke Rhône. Daar was de viognier eeuwenlang een exclusiviteit in de appellation gemeenten Côte Rôtie, Condrieu en Château Grillet. Daar maken de plaatselijke wijnboeren er zeer karakteristieke en zeldzaam mooie wijnen van.

20 resultaten

per pagina
 1. Aanbieding
  Normale prijs 46.95 Aanbiedingsprijs 37.95 19% korting
 2. Aanbieding
  Normale prijs 19.95 Aanbiedingsprijs 17.45 13% korting
 3. Aanbieding
  Waardering: 4.0
  80%
  Normale prijs 10.95 Aanbiedingsprijs 9.95 9% korting
  Monts du Roi Chardonnay Viognier

   

20 resultaten

per pagina

Gelukkig is de druif inmiddels over de hele wereld uitgewaaierd. Dat heeft overigens zo zijn redenen. Door rasverbetering heeft de viognier meer resistentie opgebouwd tegen allerlei bedreigingen in de wijngaard. Met gevolg dat de viognier tegenwoordig zelfs op vrij grote schaal staat aangeplant in de zuidfranse wijnstreek Languedoc en in Californië. Daarnaast staat hij tegenwoordig in de Franse wijnstreken Ardèche en Provence en in landen als Spanje en Italië.


Buiten Europa is hij inmiddels ook te vinden in Argentinië, Australië,Chili en Zuid-Afrika. De Viognier kan wijnen geven met een gouden glans en een complex en expressief aroma van bloesems (als jasmijn, acacia en kamperfoelie), van exotisch fruit (als abrikoos, lychee, peer en perzik), van sukade en muskus. De wijnen hebben een zacht, bijna romig mondgevoel met veel body en zitten over het algemeen niet zo stevig in hun zuren.