Port

Port kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen

Bij Schuttelaarwijnen.nl kunt u een groot assortiment port kopen  

Deze wijn uit de Dourovallei heeft zijn naam te danken aan de havenstad Porto. Hier vindt u de meest spectaculaire wijn landschappen ter wereld met terraswijngaarden op steile hellingen aan de liner en rechteroever van de rivier.  In de zomer is het  er erg heet, en de winter is koud. Sinds het midden van de achtiende eeuw is het gebied afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomst gebied ter wereld. Port staat niet voor éénwijn maar voor een hele serie aan wijnen, wijnen met heel verschillende stijlen en smaken.

Bij Schuttelaar Wijnen & Geschenken kunt u port kopen van diverse soorten. Centraal in ons assortiment zijn de port-wijnen van Graham's. Port kopen via Schuttelaarwijnen.nl is heel eenvoudig. 

54 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Aanbieding
  Normale prijs 49.50 Speciale prijs 39.95 19% korting
 2. Aanbieding
  Prijs-Kwaliteit Topper
  Normale prijs 2.450.00 Speciale prijs 1.995.00 19% korting
 3. Waardering: 5.0
  100%
  18.95

54 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Online port kopen: de soorten

Hier onder vindt u een uitleg van de verschillende soorten port.

 • Ruby Port is een port die gerijpt is op de fles waardoor de verandering van kleur wordt tegen gegaan en daarbij de fruitigheid en kracht van de jonge wijn tracht te behouden. U kunt via Schuttelaarwijnen.nl verschillende soorten Ruby port kopen.
 • Tawny Port wordt verkregen uit veel verschillende wijnen die uit uiteenlopende perioden zijn gerijpt op houden vaten.  De kleur van de wijn veranderd na verloop van jaren, de meesten hebben een leeftijd aanduiding van 10, 20, 30 en 40 jaar
 • White Port is gemaakt van witte druiven welke droog, halfzoet of zoet van smaak zijn. Ook hier vindt je de leeftijden van 10, 20, 30 en 40 jaar in terug.
 • Reserve Tawny Port deze dragen de leeftijdsaanduiding van 8, 10, 20, 30 en 40 jaar, dit betekend dat zij gemengd zijn met diverse soorten wijnen waarvan de gemiddelde leeftijd op het etiket is aangegeven. Via Schuttelaarwijnen.nl kun u snel en eenvoudig deze Reserve Tawny Port kopen. 
 • Reserve Ruby Port moet tenminste 5 jaar houtgerijpt zijn en samengesteld zijn van de mooiste wijnen. Voorheen droeg deze categorie een andere naam maar deze is sinds 2006 verboden.
 • Quinta Port is afkomstig van één wijngaard
 • Colheita is minimaal 7 jaar gerijpt op houten vaten, door de rijping op hout en verandering in het oxidatie proces veranderd het bouquet en wordt steeds complexer. De kleur veranderd in een gouden tint.
 • Vintage Port is het beste wat je kunt krijgen, alleen de beste wijnen zijn hier voor gebruikt van alleen uitzonderlijke jaren en afkomstig van de beste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Tijdens het rijpen op de fles ontstaat er depot, bij het uitschenken moet je dan ook het laatste beetje zeer zorgvuldig schenken. U kunt diverse soorten tawny port kopen via Schuttelaarwijnen.nl
 • Rosé Port is een relatief jonge port soort, sinds 2009 officieel goed gekeurd door de Portugeese overhied. Kwa smaak zit hij gelijk aan de ruby port met frisse aroma's van rood fruit zo als bessen en kersen. De frambozen maken de rosé port licht van kleur, fris en elegent in dronk. Bij uitstek geschikt als aperitief en dessertwijn.