Zenato

Zenato - Italiaanse wijnen uit Veneto

Wijngoed Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bij zondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau.

20 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zenato wijnen in het hart van Valpolicella

Het hart en de ziel van Zenato ligt in de oude landen van Lugana en Valpolicella, met hun zachte klimaat en ongeëvenaarde charme, die uitkijkt over de Veneto-kust van het Gardameer.

De wijngaarden zijn gelegen op 75 hectare in het Zenato landgoed van S. Cristina in San Benedetto di Lugana, ideaal voor de Trebbiano di Lugana, en in het landgoed Costalunga in Valpolicella, het geboorteland van de beroemde Amarone Zenato, waar de befaamde wijnstokken Corvina, Rondinella en Oseleta worden gekweekt.

Alles begon in 1960, toen Sergio Zenato, gevuld met energie en ambitie en gedreven door zijn diepe band met het grondgebied, nieuwe technieken van wijnbereiding heeft geprobeerd en geïnvesteerd in inheemse wijnstokken om wijn van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Vandaag de dag runt zijn vrouw Carla samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio's onderneming met hetzelfde enthousiasme, vastberadenheid en een oneindige toewijding, waardoor de uitmuntendheid van Zenato's wijnen bekend is in meer dan 60 landen van de wereld. Op deze manier blijven de ziel van Lugana en het hart van Valpolicella hun grenzen uitbreiden.

zenato wijn

 

Valpolicella: onze passie

In het land van de Valpolicella Classica, in Sant'Ambrogio, te midden van een reeks heuvelachtige heuvels achter de Veronese vlakte, zijn de 35 hectare van de wijngaarden Corvina, Rondinella en Oseleta van Zenato. Dit is waar Amarone gemaakt wordt, vandaag de dag wordt de Amarone beschouwd als een van de meest waardevolle Veronese wijnen in het internationale panorama van wijnbereiding en een van de belangrijkste Italiaanse rode wijnen.

Ripassa Zenato wordt gemaakt door "Valpolicella Wijn" te verrukken over de geperste, verdunde druiven van de Amarone. Dit is de handtekening die door Sergio Zenato  achterlaat op de wijn. Zenato herontdekt in de jaren negentig een oude methode van Valpolicella, de "ripasso" en was de eerste die een goede wijn produceerde. 

De passie en de belangstelling voor inheemse wijnstokken, een kostbaar erfgoed, heeft ook geleid tot twee elegante wijnen met een geweldig karakter, de Cresasso, verkregen door het zuiveren van Corvina, en de Recioto, zoete wijn, verkregen door de Corvina-, Rondinella- en Oseleta-druiven.

zenato valpolicella