Bodegas Salentein

Salentein wijn - Top Argentijnse wijn van Nederlandse herkomst

Salentein wijn is een eerste klas keuze voor echte wijn-genieters! Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Heerlijke Argentijnse Salentein wijn van Nederlandse herkomst. De zeer opvallende Bodega heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen 8 meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater. Lees hieronder meer over waarom het een goed idee is om Salentein wijn te kopen.

48 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Aanbieding
  Populaire wijn
  Normale prijs 127.70 Speciale prijs 95.95 25% korting
 2. Aanbieding
  Populaire wijn
  Normale prijs 127.70 Speciale prijs 95.95 25% korting
 3. Meest verkocht Populaire wijn
  Waardering: 4.7
  93%
  15.95
 4. Aanbieding
  Normale prijs 60.50 Speciale prijs 53.50 12% korting
 5. Aanbieding
  Normale prijs 61.20 Speciale prijs 55.20 10% korting

48 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen de 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in Argentinie's grootste wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging en bijzondere klimatologische eigenschappen is het een van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika voor kwaliteitswijnen.

Salentein wijn van Bodegas Salentein rijpen geruime tijd op nieuwe Franse eikenvaten. Ze behoren tot de beste die Argentinie voort brengt en worden regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Onder het label Salentein wordt een serie zeer hoge kwaliteitswijn uitgebracht. Hun topserie onder Salentein Primus. De Salentein wijn zit in een chique en zeer representatief geetiketteerde fles.

Salentein wijn uit de Uco Vallei

Bodegas Salentein ligt in de hart en de ziel van de Uco-vallei - een prachtig project dat tot de verbeelding spreekt van de Argentijnse bevolking en wijnliefhebbers uit de hele wereld. Ze zijn het thuis van de Portillo, Killka en Salentein wijnen. Bodegas Salentein heeft een nieuwe visie van kwaliteit en karakter voor deze opmerkelijke regio gecreëerd.

Bodegas Salentein eert en promoot de cultuur en mensen van de Uco-vallei terwijl ze wijnen maakt die wereldwijd succes boeken. In de Uco-vallei plant Salentein meer dan 800 hectare aan eersteklas wijngaarden op een golvend landgoed van bijna 2100 ha in totaal, en verandert deze druiven in goede wijn met de toonaangevende wijnproducent van Argentinië, de legendarische José Galante. De Uco-vallei is duidelijk de toekomst voor Argentijnse wijn. De hoge ligging en de stenige bodems creëren de perfecte omstandigheden voor wijnen van wereldklasse. Twintig jaar lang heeft Salentein het voortouw genomen in de Uco-vallei, met een unieke combinatie van landgoederen die zich uitstrekken over tweeëntwintig kilometer en vijf verschillende microklimaten. Hier doet Salentein een blijvende toewijding aan de mensen, het milieu en de toekomst van Argentinië en de Uco-vallei, waarbij geweldige wijnen worden gecreëerd en er hoop en kansen worden gecreëerd voor de mensen die hier wonen.

Salentijn wijn van het landgoed San Pablo 

In 1996 kocht Salentein een uniek landgoed genaamd 'San Pablo.' Het landgoed bevindt zich op het hoogste punt van Mendoza, van 1.400 tot 1.700 meter en heeft het koudste klimaat in de provincie. Dit 'oasis'-microklimaat is een combinatie van hoogte, de besneeuwde beek van Villegas, een jaarlijkse neerslag van 450 mm en een uitstekende bodemstructuur. De 'besneeuwde beek' van Villegas doorkruist het 400 hectare grote San Pablo-landgoed en levert zuiver bergwater, terwijl de alluviale gronden van San Pablo, rijk aan kalkhoudende stenen, zand, kalk en een klein deel van de klei, rusten op de rotsachtige ondergrond en zorgen voor een optimale waterretentie en uitstekende drainage. Deze speciale omstandigheden in San Pablo laten onze druiven geconcentreerde aroma's in de druiven ontwikkelen met uitgebalanceerde suikers, polyfenolen en zuren, resulterend in goed gestructureerde wijnen met een grote natuurlijke zuurgraad. De combinatie van San Pablo's unieke omstandigheden en microklimaat produceert Chardonnay van wereldklasse, Pinot Noir en Sauvignon Blanc, evenals frisse en levendige uitingen van Malbec.

De Argentina Wine Awards 2015 bevestigden het tijdloze karakter van dit speciale microklimaat en noemden onze 2012 Salentein Single Vineyard Chardonnay de kampioen van de categorie 'High End Chardonnay' en Decanter Magazine kende 96 punten toe aan deze wijn (Sarah Jane Evans MW). Andere Salentein-wijnen gemaakt van de San Pablo-druiven zijn: Salentein Single Vineyard Pinot Noir (toegekend met 94 punten door Tim Atkin voor de huidige vintage van 2013). In oktober wordt de nieuwe Salentein Single Vineyard San Pablo Malbec gelanceerd.

José Galante - Chief Winemaker van Salentein wijn

José Galante werd geboren en getogen in Mendoza. Tegenwoordig wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke en belangrijke wijnmakers in het land. Voordat hij in 2010 bij Bodegas Salentein ging werken, leidde Galante meer dan dertig jaar de Catena Zapata Group en werkte hij samen met een groot aantal internationale wijnconsultants. Verder was hij een gerespecteerde professor voor meer dan 10 jaar aan de Universidad J. A. Maza, de meest prestigieuze wijnbouwuniversiteit in Argentinië. Galante is gepassioneerd door zijn beroep en heeft geholpen de Argentijnse wijnindustrie te transformeren, iets waarvan hij gelooft dat hij dit voor een deel heeft bereikt door simpelweg 'elke dag ten volle te leven'.