Weingut Markus Molitor

Markus Molitor was nog maar 20 jaar oud toen hij in 1984 al het wijngoed Haus Klosterberg in Bernkastel-Wehlen van zijn ouders overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

6 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

In de wijngaarden van Markus Molitor staat voor zo’n 94% aan Riesling aangeplant. De rest bestaat uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Markus Molitor streeft er naar om zijn wijnen voor een aandeel van 60% hout- rijping mee te geven. Hij is van mening dat alle hoge kwaliteits- wijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen regelmatig in de prijzen. Het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Tijdens het 21e Proefschrift Wijnconcours 2009 werd zijn Wehlener Klosterberg Weissburgunder Trocken 2007 verkozen tot Overall winnaar in de categorie Boutiquewijnen: witte wijn. In 2010 én in 2011 werd zijn Haus Klosterberg Riesling Trocken tijdens de Nationale Huiswijncompetitie uitgeroepen tot categoriewinnaar "Beste Witte Huiswijn".