Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc wijn kopen? Bestel online onze kwaliteitswijnen

De druif Sauvignon Blanc staat bekend als een wijn met een expressief en duidelijk herkenbaar aroma van kruisbessen, buxusfruit, gras en asperges. Het is bovendien een wijn met een heerlijk verfrissende zuurgraad. Wijn van de Sauvignon Blanc is fruitig en sappig, vooral wanneer er bij de vinificatie geen hout aan te pas komt. Gebeurt dat wel, dan gebruikt men ook wel de benaming Fumé Blanc. De meeste Sauvignon Blanc wordt overigens uitsluitend opgevoed en bewaard op staal.

54 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 1. Aanbiedingt/m 1 sep
  Normale prijs 6.95 Speciale prijs 5.99 14% korting
 2. Aanbieding
  Normale prijs 8.95 Speciale prijs 8.45 6% korting
 3. Aanbieding
  Normale prijs 10.95 Speciale prijs 8.45 23% korting
 4. Aanbiedingt/m 1 sep
  Normale prijs 7.45 Speciale prijs 6.49 13% korting
 5. Aanbieding
  Normale prijs 10.95 Speciale prijs 8.45 23% korting
 6. Aanbieding
  Normale prijs 16.95 Speciale prijs 13.45 21% korting
 7. Aanbieding
  Normale prijs 27.45 Speciale prijs 23.95 13% korting

54 resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Verreweg het grootste deel van alle Sauvignon Blanc wijnen komt op de markt als cépagewijn. Wordt hij toch assembleert met een ander ras, dan gebeurt dat bijna altijd met de druif sémillon. Sauvignon Blanc is een wijn dien men op jonge leeftijd moet drinken. Daarom is de meeste Sauvignon Blanc ook geen bewaarwijn. Hij smaakt gewoon het best wanneer de aroma's bij wijze van spreken nog het glas uitstuiven. Sauvignon Blanc is een mondiale druif die op zeer plekken in de wereld staat aangeplant. Zijn wortels staan in de Franse wijnstreek Loire en dan met name in de wijngaarden van beroemde wijndorpen als Sancerre en Pouilly-Fumé. Dat zijn wereldwijd dé schoolvoorbeelden van mooie, karakteristieke Sauvignon Blanc wijnen. Goede tweede in Frankrijk is de Bordeauxstreek, waar de druif veel staat aangeplant in de wijngaarden van bekende wijngebieden als Entre-deux-Mers, Graves, Pessac-Léognan en Bergerac. De sauvignon blanc heeft er zelfs de van oudsher aangeplante druif sémillon steeds meer verdrongen.

Bijzonder mooie Sauvignons komen tegenwoordig ook uit Steiermark in Oostenrijk, uit Alto Adige en Friuli in Italië en uit Slovenië. Evenals de Chardonnay staat ook de Sauvignon Blanc veel aangeplant in de Nieuwe Wereld. Of het nu uit Argentinië, Californië, Chili of Zuid-Afrika komt, aan goede Sauvignon Blancs geen gebrek. Natuurlijk smaken ze natuurlijk niet allemaal hetzelfde. De stijl waarin ze zijn gemaakt varieert. Voor het echte spektakel moet men evenwel in Nieuw Zeeland zijn. Dat is zelfs een Sauvignon land bij uitstek!