Farina Valpolicella Classico Superiore
De intens robijnrode Farina Valpolicella Classico Superiore laat niets aan de verbeelding over. Tonen van overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen deze rijpe, zachte wijn. Erg goed in balans en in de lange afdronk ontwikkelen zich geroosterde tonen van amandel en compote.
Deze wijn scoort een 8,5 in De Grote Hamersma.
Jaar | 2021 |
---|---|
Wijnhuis | Farina |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Veneto |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Corvina Veronese Molinara Rondinella |
Wijn-spijs | Vlees |
Classificatie | DOC Valpolicella Superiore |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 13,0 % |
Serveertemperatuur | 17-18 °C |
Kleur | Intens robijnrood. |
Geur | Verfijnd, rood fruit van kersen en iets bramen |
Smaak | Rood fruit en lichte kruidigheid. |
Voor een net iets intensere wijn blijven de druiven langer aan de druifstok hangen en drogen hierdoor iets in. Na de vergisting op een temperatuur van 28 graden rijpt de Valpolicella Superiore wijn in Slavonië eikenvaten.In 'San Pietro in Cariona' groeien de druiven van Farina deels volgens de Pergola methode. De druivenranken vormen met hun takken als het ware een dakje boven de rijen. Deze methode is arbeidsintensiever maar de druiven zijn beter beschermt tegen hagel en felle zon.
De intens robijnrode Farina Valpolicella Classico Superiore laat niets aan de verbeelding over. Tonen van overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen deze rijpe, zachte wijn. Erg goed in balans en in de lange afdronk ontwikkelen zich geroosterde tonen van amandel en compote.Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.