Giribaldi Barolo Ravera Riserva
De Giribaldi Barolo Ravera Riserva is een zeer elegante Single Vinyard Barolo. Het is een complexe rode wijn gemaakt van de Nebbiolo druif. De druiven hebben 24 maanden gerijpt op eiken Tonneau vaten en tevens vooraf 4 maanden op rvs. de druiven zijn tevens biologisch en dat is uniek voor deze Barolo!
De wijngaard Ravera ligt volledig op het zuiden in het Novello gebied. Na de rijping op vat rijpt de wijn op fles verder in de kelders van Giribaldi tot het moment van de verkoop waarbij Giribaldi Barolo Ravera Riserva heeft een robijn rode kleur. De geur is fruitig van rozen en kersen met koffie en tabak tonen. De taninnes zijn zacht en zwoel.
De oogst was perfect met goede kwaliteit druiven door de exceptionele microklimaat condities in de Ravera Wijngaard. Zeer beperkt verkrijgbaar. Slechts 1000 flessen gemaakt deze oogst!
91 Punten James Suckling!
Jaar | 2016 |
---|---|
Wijnhuis | Giribaldi |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Piemonte |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Nebbiolo |
Wijn-spijs | Vlees Rood vlees Wild Pasta Harde en gerijpte kaas |
Classificatie | DOCG Barolo |
Inhoud | 75cl |
Alcoholpercentage | 14,9% |
Serveertemperatuur | 16-19 Graden |
Kleur | Robijn rood |
Geur | Rood fruit, Cacao, Chocolade, laurier, tabak, |
Smaak | Kersen, tonen van Chocolade, verfijnd en elegant, lange afdronk |
Mario Giribaldi is de huidige eigenaar van het top wijnhuis Giribaldi. Dit fameuze familiebedrijf bestaat al sinds 1886 en is sinds die tijd al familie eigendom. Op dit moment maakt de 4e generatie zijn intrede in het wijnbedrijf.
In 1999 is de wijnkelder volledig gereconstrueerd en weer helemaal up to date gemaakt. Gaandeweg de jaren heeft Giribaldi de wijngaarden stukje bij beetje weten uit te breiden tot ongeveer 30 hectare wijngaarden in de belangrijkste gebieden van Piëmonte. De wijngaarden liggen in de Langhe regio in verschillende dorpen in dit gebied en maken dat Giribaldi de belangrijkste doc en docg wijnen kan en mag maken waaronder Barolo, Barbera d'Alba en bijvoorbeeld Dolcetto d' Alba.
Sinds 2001 is Giribaldi gestart het biologisch cultiveren van de eerste wijngaarden. Op dit moment zijn zo goed als alle wijngaarden Biologisch gecertificeerd of in conversie naar biologisch. Men moet namelijk een aantal jaar biologisch werken voordat de wijnen het biologische garantie zegel mogen dragen. Alle eventuele verontreinigingen en zaken als kunstmest zijn dan uit de bodem verdwenen. De wijnen van Giribaldi kenmerken zich door een elegantie stijl, klassiek Piëmonte, verfijnd en kenmerkend voor het druivenras en de regio. De wijnen worden internationaal zeer goed gewaardeerd en krijgen meer en meer interesse van de internationale vakpers.
De Nebbiolo en Barbera spelen de belangrijkste rol in de rode Piëmonte wijnen. Deze wijnen zijn wereldberoemd en zijn veel gevraagd door liefhebbers over de gehele wereld. Ook Giribali heeft zeer mooie Barolo wijnen. Barolo werd in 1966 tot DOC benoemd waardoor er landelijke erkenning kwam voor de kwaliteit van Barolo.
In 1980 kreeg Barolo de hoogste status van DOCG, waarmee de regelgeving nog strenger werd afgebakend. Barolo behoorde tot de eerste DOCG wijnen van Italië. Voor Barolo geldt dat de wijn van 100% Nebbiolo druif moet worden gemaakt, de maximale opbrengst is 54 hl per hectare (ong 7000 flessen) een barolo moet minimaal 38 maanden rijpen waarvan minimaal 18 maanden in eiken houten vaten. Dit mogen kleine of grote vaten zijn. Vaak is het een combinatie van gebruikte en nieuwe wijnvaten. Het Minimale alcohol gehalte voor Barolo is 13%. Bij Giribaldi liggenn de eisen veel hoger dan het minimale. Zo rijpen de Barolo Giribaldi minimaal 24 maanden ipv 18 en liggen de wijnen langer op fles te rijpen.
De Giribaldi Barolo Ravera is een zeer elegante Single Vinyard Barolo en is Biologisch. Het is een complexe rode wijn gemaakt van de Nebbiolo druif. De druiven hebben 24 maanden gerijpt op eiken Tonneau vaten en tevens vooraf 4 maanden op rvs.
De wijngaard Ravera ligt volledig iop het zuiden in het Novello gebied. Na de rijping op vat rijpt de wijn op fles verder in de kelders van Giribaldi tot het moment van de verkoop waarbij Giribaldi Barolo Ravera heeft een robijn rode kleur. De geur is fruitig van rozen en kersen met koffie en tabak tonen. De taninnes zijn zacht en zwoel.
De oogst was perfect met goede kwaliteit druiven door de exceptionele microklimaat condities in de Ravera Wijngaard. Zeer beperkt verkrijgbaar. Slechts 1000 flessen gemaakt deze oogst!
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.