Salentein Primus Malbec

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Salentein Primus Malbec vormt de toprange van Bodegas Salentein én van Argentinië! Hij rijpt 19 maanden op nieuw Frans eiken en 1 jaar op fles. De ongefilterd gebottelde wijn heeft rijke aroma's van rijpe pruimen, zwarte bessen, vanille, tabak en zachte tannines. Zeer complex en zeer bijzonder!

9 In de Grote Hamersma

43.95

Meer informatie
Jaar 2021
Wijnhuis Bodegas Salentein
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Wijnsoort Rood
Druivenras Malbec
Wijn-spijs Vlees Rood vlees Harde en gerijpte kaas
Classificatie Valle de Uco - Mendoza
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 15,5 %
Serveertemperatuur 16-18°C
Kleur Paars tot zwart.
Geur Rijke aroma's van rijpe pruimen, zwart bessen, houtvanilles en tabak.
Smaak Zeer complex, vol, rond en weelderig zachte tannines.

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in dé wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm.

Door de hoge ligging én bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen. De Salentein Primus Malbec wordt voor 100% gemaakt van malbecdruiven, afkomstig van perceel Nr.604 op 1.150 meter hoogte in Uco Valley. De druiven worden er met de hand worden geplukt en daarna zeer voorzichtig gekneusd. Tijdens de fermentatie wordt de gistingtemperatuur zo laag mogelijk gehouden.

De wijn rijpt vervolgens 19 maanden op nieuwe Frans eikenvaten en daarna nog 1 jaar op fles in een temperatuur gecontroleerde ruimte. De Primus wordt ongefilterd gebotteld. De wijn heeft een paarse tot zwarte kleur en intense aroma's van weelderig rijpe pruimen en zwarte bessen met delicate hints door houtrijping van vanille en tabak.

De smaak is vol, rond en weelderig met zachte tannines en veel complexiteit. Het is een echte dinnerwijn. Serveer deze complexe en zeer bijzondere topwijn bij rijke vleesgerechten, wildschotels, gegrild vlees, belegen of oude harde kaassoorten. Aanbevolen wordt de wijn vooraf tijdig te decanteren. De Salentein Primus Malbec valt zeker tot 10 jaar na oogstjaar op te leggen. De wijn is gebotteld op een chique, zeer dikke en representatief geëtiketteerde fles.

Salentein Primus Malbec vormt de toprange van Bodegas Salentein én van Argentinië! Hij rijpt 19 maanden op nieuw Frans eiken en 1 jaar op fles. De ongefilterd gebottelde wijn heeft rijke aroma's van rijpe pruimen, zwarte bessen, vanille, tabak en zachte tannines. Zeer complex en zeer bijzonder!

9- In de Grote Hamersma

Schrijf een beoordeling