Villa Girardi Lugana

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Villa Girardi Lugana is gemaakt van de Trebbiano di Lugana. Deze wijn is vol fruitig met heerlijke bloemige tonen en zeer zuiver in de afdronk. Het is een sappige en frisse wijn die prima past bij visgerechten, rijke salades, kip en groente gerechten met een hoog smaakgehalte.

Bronzen Medaille Wijngekken

12.95

Meer informatie
Jaar 2019
Wijnhuis Villa Girardi
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Wijnsoort Wit
Druivenras Trebbiano
Classificatie DOC Lugana
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 12,0 %
Serveertemperatuur 10-12 °C
Kleur Licht bleek geel
Geur Fruitig, bloemig, karaktervol
Smaak Fris en rijk van structuur, elegant en smaakvol

Villa Girardi ligt midden in het klassieke Valpolicella productie gebied en is vernoemd naar het Venetiaans landhuis dat eind 1700 werd ontworpen door de architect Luigi Trezza. De wijngaarden liggen op een perfecte locatie en staan op een bodem van kalksteen en omringen de Cantina. Villa Girardi, in handen van de familie Tommasi en presenteert een rijk assortiment met typische wijnen uit Veneto. Zeer gave witte-, rode- en dessertwijnen, zuiver gemaakt en zonder enige vorm van oxydatie. Bovendien heeft men de opbrengsten per hectare beperkt, zodat er ook sprake is van concentraat en goede houdbaarheid.Zo ook deze Villa Girardi Lugana Terre Lunghe.

De Villa Girardi Lugana Terre Lunghe is gemaakt van de Trebbiano di Lugana. Deze wijn is vol fruitig met heerlijke bloemige tonen en zeer zuiver in de afdronk. Het is een sappige en frisse wijn die prima past bij visgerechten, rijke salades, kip en groente gerechten met een hoog smaakgehalte.

Schrijf een beoordeling