Villa Girardi Amarone della Valpolicella
De Villa Girardi Valpolicella Amarone is een klassieke wijn uit noord Italië. Rijk boeket van warme en rijpe tonen van rood fruit, pruimen en tabak. In de mond vol, rijk, complex en rijpe tonen van kersen en pruimen. Ideaal in combinatie met rood vlees en oude kazen.
Beoordeeld met een 9 In de Grote Hamersma
92 Punten Falstaff
Perswijn beoordeelde deze Amarone als zeer goed
Jaar | 2019 |
---|---|
Wijnhuis | Villa Girardi |
Wijnland | Italië |
Wijnstreek | Veneto |
Wijnsoort | Rood |
Druivenras | Corvina Veronese Molinara Rondinella |
Wijn-spijs | Vlees |
Classificatie | DOC Amarone della Valpolicella |
Inhoud | 75,0 cl |
Alcoholpercentage | 15,0 % |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Kleur | Diep robijn rood met rijpe toon |
Geur | Rood fruit, tabak, leer, pruimen |
Smaak | Vol, krachtig, rijp en vol van smaak |
Het op en top Italiaanse wijnhuis Villa Girardi ligt midden in het klassieke Valpolicella gebied en is vernoemd naar het gelijknamige Venetiaanse landhuis dat eind 1700 werd ontworpen door architect Luigi Trezza. De wijngaarden van Villa Girardi liggen op een perfecte locatie en staan op een bodem van kalksteen en omringen de Cantina.
Villa Girardi is in handen van de familie Tommasi en presenteert een rijk assortiment aan wijnen die typisch zijn voor de Veneto. Het zijn allen zeer gave wijnen, zuiver gemaakt en zonder enige vorm van oxidatie. Bovendien werkt Villa Girardi met beperkte opbrengsten per hectare, zodat er ook sprake is van concentraat en goede houdbaarheid.
Villa Girardi bezit 45 hectare aan historisch wijndomein. Villa Girardi heeft dan ook een lange traditie van wijnmaken mede dankzij de geweldige ligging. De familie Tommasi creëert een reeks goed doordachte wijnen waarbij alleen de druiven van het domein worden gebruikt. Giancarlo Tommasi is de, nog jonge, wijnmaker die verantwoordelijk is voor het maken van deze prachtige wijnen. Giancarlo doet al tijden mee met de beste 10 wijnboeren van de regio.
Deze Amarone van Villa Girardi is gemaakt van 50% Corvina Veronese, 15% Corvinone, 30% Rondinella en 5% Oseleta. Deze druiven zijn voor 3 maanden ingedroogd in open houten kratten. Dit doen ze in een schuur die aan de zijkanten open is zodat de koude herfst- & winterwind over de druiven kan gaan.
Hierna gaan deze druiven nog 3 jaar in Slavonisch eikenhouten vaten.
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.