Kopke Colheita Port 2008

Beschikbaarheid: Op voorraad
i

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te leveren. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bestelling vertraagd is.

Een van de jongste Colheita van Kopke. Deze Kopke Colheita 2008 is nu ruim 10 jaar oud en heeft deze tijd bijna volledig op eiken vaten gerijpt. De port is jong voor een Colheita maar alwel heel goed drinkbaar. De port past uitstekend bij chocolade desserts, karamel en oude gerijpte kazen en blauwader kazen. Nu p dronk e nog vele jaren bewaarbaar!

De Colheita's van het Portugese Porthuis Kopke zijn een van de meest bekende als het gaat om soorten Port. Het zijn gerijpte Tawny's die minimaal 7 jaar op eikenhouten vaten hebben gerijpt en uit één oogstjaar komen. Door die houtrijping komt de port licht in contact met zuurstof. De port gaat oxideren, verliest een deel van zijn kleur en krijgt de geur en smaak van vanille, specerijen, rozijnen, vijgen en karamel. Heerlijk te combineren met chocolade of oud Hollandsche kazen. Drink de port zo tussen de 14 en 18 graden. De Kopke Colheita Port is na opening nog ca. 6 weken op dronk.

Heeft u een oudere Colheita/Vintage Port adviseren wij de fles 24 uur van te voren rechtop te zetten. Zo kan het bezinksel naar de bodem zakken. Vervolgens rustig uitschenken tot u bij het bezinksel bent.

37.95
Meer informatie
Jaar 2008
Wijnhuis Kopke Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Wijnsoort Port
Druivenras Tinta Roriz Touriga Francesa Touriga Nacional
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage 20,0 %
Serveertemperatuur 15-18°C
Kleur Lichtbruin gekleurd met een oranje gloed
Geur Tonen van noten, karamel en gedroogd fruit, rozijnen en vijgen
Smaak Vol en zacht, rijp en complex
Kopke zag in 1638 zijn levenslicht door Duitser Christiano Kopke en maakt Kopke daarmee het oudste porthuis. De Colheita port wordt gezien als Tawny in hoge kwaliteit. De port moet minimaal 7 jaar eikenhouten rijping hebben gehad en komt altijd uit één oogstjaar. De druivencombinatie is Tinta Roriz, Touriga Francesa en Touriga Nacional. De Douro vallei; waar de druiven voor deze port vandaan komen behoort in zijn geheel tot de Unesco Wereld erfgoedlijst. De terrasvormige wijngaarden zijn vaak al honderden jaren oud en maken het gebied tot een uniek in zijn soort. Ook de flessen worden tot op de dag van vandaag nog steeds met de hand geschilderd.
Schrijf een beoordeling